Secretele femeilor asiatice pentru ingrijirea parului - retete naturiste

Cu tenul lor de portelan translucid, cu parul negru ca abanosul si cu zambet misterios, femeile asiatice par ferite de trecerea timpului. Oare ce secrete se afla in spatele frumusetii lor? Mostenirea genetica sau si secrete bine pazite? De cand produsele cosmetice fabricate in Japonia au patruns pe piata occidentala, o parte din intrebari au primit raspuns. Pe langa gena lor norocoasa si o traditie uriasa in leacuri de frumusete, japonezele au si un stil de viata care le ajuta sa semene cu niste bibelouri de portelan. Iata cateva din secretele femeilor asiatice pentru ingrijirea parului:

1. Reteta impotriva matretii
Ingrediente:
- miezul de la 7 nuci
- 1 para
- 1 lingura suc de lamaie
- un varf de cutit de sare.
Mod de preparare:
Dimineata se amesteca toate ingredientele intr-un blender, se pun intr-un vas si se lasa sa stea acoperite cu capac, pana seara. Se storc bine printr-un tifon si se unge bine pielea capului. Se lasa peste noapte, iar dimineata se spala parul ca de obicei.
2. Reteta pentru parul uscat si subtire
In Japonia, uleiul de susan e folosit si pentru tratarea ranilor mici, pentru buzele crapate si pentru crapaturile de la colturile gurii, insa uleiul de susan nu este bun pentru gatit.
Ingrediente:
- un sfert de ceasca ulei de susan.
Mod de preparare:
Se incalzeste uleiul de susan si se maseaza in par cat se suporta de cald. Se acopera capul cu o punga de plastic peste care se infasoara un prosop si se lasa asa peste noapte. A doua zi se spala parul ca de obicei.
3. Reteta pentru par stralucitor
Ingrediente:
- 100 ml ulei de cocos
- 10 flori uscate de musetel
- 10 frunze de rozmarin.
Mod de preparare:
Se zdrobesc frunzele de rozmarin, se amesteca cu musetelul, uleiul de cocos si se pun pe baie de aburi timp de 30 de minute. Apoi se ia de pe foc, se lasa la racit si se pune intr-un recipient cu capac etans. Se lasa sa stea o saptamana, se incalzeste preparatul din nou, se strecoara si se pune intr-o sticluta cu dop. Pentru utilizare, se ia putin ulei pe varful degetelor si se maseaza parul de la radacina pana la varfuri, dupa care se piaptana parul pe toata lungimea lui. Se infasoara parul cu un prosop fierbinte si se lasa sa actioneze 30 de minute. Apoi se spala parul de doua ori la rand cu sampon. In ultima apa de clatire se adauga si o lingura de otet de mere.
4. Revigorant cu ceai de menta
Ingrediente:
- 600 ml apa plata
- 2 maini de menta proaspata.
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert dupa care se toarna peste menta si se lasa sa se infuzeze. Cand ceaiul este rece, se strecoara, se spala parul ca de obicei iar la final se clateste cu ceaiul de menta.

Comentarii