Secretele fondului de ten perfect

La fel ca majoritatea femeilor, probabil ca nu va deranjeaza sa cheltuiti ceva mai mult pe un produs daca stiti ca merita. Dar cum stiti daca e bun? Cele mai multe din noi au aruncat o groaza de bani pe alegeri proaste in ceea ce priveste produsele de machiaj. Fondul de ten este produsul salvator, care acopera cu succes imperfectiunile si da chipului un aspect impecabil, chiar si fara alt machiaj. Este bine sa cunoasteti secretele fondului de ten (cunoasterea inseamna putere) pentru a-l valorifica la maxim. A sti cum sa va ingrijiti pielea, cum sa alegeti fondul de ten potrivit, cum sa va pastrati parul sanatos si sa aratati fata voastra cea mai draguta va poate spori considerabil increderea in voi.
 Iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont in privinta fondului de ten:
1. Cand alegeti fondul de ten trebuie sa aveti in vedere culoarea, forma si textura (toate trebuie sa se potriveasca tipului vostru de piele).
2. Fondul de ten sta pe fata voastra de dimineata pana seara. Multe produse ale unor marci mai scumpe sunt realizate cu ingrediente care au sanse mai mici sa va obstructioneze porii, sa se decoloreze sau sa se estompeze de-a lungul zilei (fondul de ten poate dura un an sau chiar doi).
3. Nuanta pielii gatului este mai deschisa decat cea a tenului, iar pentru un plus de luminozitate fondul de ten trebuie sa fie cu 1-2 tonuri mai deschis decat cel al pielii.
4. Un ten bronzat se obtine cu o pudra bronzanta si nu cu fond de ten.
5. Fondul de ten spuma este potrivit pentru orice tip de ten deoarece are o consistenta aerata, foarte usoara, aproape ca se topeste in momentul aplicarii. Se intinde fara probleme si este cea mai buna alegere daca aveti pielea uscata sau imbatranita.
6. Pentru ca machiajul vostru sa reziste si sa aratati bine in poze, alegeti un fond de ten ce reflecta lumina sau amestecati fondul de ten cu un iluminator inainte de aplicare.
7. Daca aveti imperfectiuni greu de camuflat, fondul de ten trebuie aplicat cu ajutorul unui buretel umed, astfel vaveti pastra aspectul impecabil mai mult timp.
8. Alegeti formula lichida daca aveti riduri, fiindca nu incarca tenul, fiind foarte buna pentru zona ochilor chiar daca are sau nu riduri. Daca aveti tenul mixt sau gras cel mai bine este sa alegeti variantele dermocosmetice ale produselor care se vand doar in farmacii, pentru a evita aparitia iritatiilor si cosurilor.
9. Crema de fata se aplica cu miscari ascendente, pentru a masa tenul si a face un mic drenaj limfatic, iar fondul de ten se intinde cu miscari de sus in jos sau pe orizontala, niciodata ascendente, pentru ca veti ridica puful de pe fata.
10. Aplicati fondul de ten intotdeauna dupa crema de zi, deoarece acestea hidrateaza tenul, il hranesc si il protejeaza, iar unele sunt excelente baze de machiaj, ajutand fondul de ten sa se mentina mai mult timp. Aplicati crema de zi, asteptati 15 minute sa se absoarba bine (daca nu s-a absorbit bine, fondul de ten va intra in piele odata cu crema de zi, anuland astfel proprietatile cremei), apoi aplicati fondul de ten. 

Comentarii