Pandispan de cartofi

Aceasta reteta de pandispan de cartofi e originara de pe taramurile britanice si este ideală deoarece amestecul usor si fara gluten face sa fie un preparat gustos si sigur pentru persoanele care tin la silueta. Deci fara faina!
Acestui pandispan neobisnuit ii trebuie piure de cartofi si midgdale macinate.

Ingrediente pentru pandispanul din cartofi:
- 175g unt nesarat (se gaseste la Carrefour)
- 200 grame zahar pudra
- 4 oua
- 200 grame migdale macinate
- 2 linguri de praf de copt
- 250 grame cartofi (decojiti, fierti si pusi la racit)
- coaja rasa de la 3 lamai
- suc stors de la 2 lamai
- 75 grame zahar pudra


Mod de preparare:
Pune cartofii intr-un bol si sfarama-i pana se omogenizeaza (nu pune apa in cartofi). Intr-un alt bol amesteca untul si zaharul pana amestecul devine pufos. Pune si ouale, unul cate unul, batand amestecul astfel incat sa se combine dupa fiecare ou adaugat (pune 1 lingurita de midgale macinate dupa fiecare ou sa nu se prinda amestecul).

Apoi amesteca praful de copt cu restul de migdale macinate si coaja rasa de lamaie cu crema obtinuta, urmat de piureul de cartofi.
Tot continutul pune-l intr-o forma de prajituri la copt. Pune la cuptor preincalzit la 180 grade Celsius si lasa-l timp de 35 minute sau pana cand vezi ca suprafata e aurie si scobitoarea introdusa in mijocul pandispanului e curata.

Dupa ce ai scos pandispanul din cuptor inteapa-l peste tot cu o scobitoare. Sucul de lamaie si zaharul pudra ce a mai ras vor trebui puse intr-un bol si amestecate. Toarna ce a reiesit peste tot pandispanul. Lasa 10 minute la rece pandispanul si apoi poti scoate forma.

Pofta buna.


Comentarii