Adevaruri despre iubire pe care trebuie sa le aflati

Ziua Indragostitilor se apropie cu pasi repezi si deja ne gandim la surprizele pe care le vom pregati si la momentele traite alaturi de persoana iubita. Cand e vorba de iubire nu obosim niciodata sa o cautam si sa o intelegem, la fel si oamenii de stiinta nu obosesc niciodata sa explice logic, uimitorul miracol al iubirii. Iata cateva studii despre iubire care va lasa totusi, suficient spatiu sa visati:
1. Pretutindeni in lume, umorul se situeaza in capul listei de insusiri care-i fac pe oameni atragatori, cu precizarea ca important este si genul de umor. Prielnic iubirii e umorul social si generos, cel ce urmareste sa-i amuze pe altii. Un efect distructiv asupra iubirii il au umorul agresiv si sarcasmul.
2. Intimitate (suntem strans uniti), pasiune (ne atragem reciproc ca doi magneti) si atasament (vom ramane impreuna orice ar urma sa se intample) - pe acesti trei piloni se sprijina iubirea. Cand unul din cele trei elemente lipsesc, nu se poate vorbi de o iubire adevarata. De multe ori insa, pilonii nu au o grosime egala, si asa iau nastere tipuri diferite de iubire. Cu cat noi si partenerul nostru vom percepe mai clar existenta fiecaruia din acesti piloni, cu atat vom fi mai fericiti.
3. Noi simtim nevoia sa ne apartinem reciproc si in acelasi timp sa ne pastram autonomia. Aceste doua aspiratii fundamentale se contrazic doar la o privire superficiala. In relatiile viabile, partenerii isi ofera iubire si totodata accepta si sprijina independenta celuilalt. Intr-o relatie sanatoasa de iubire, partenerii se ajuta reciproc sa se dezvolte, pentru a deveni ceea ce-si doresc.
4. Femeile ii gasesc mai atragatori pe barbatii  cu parul des, pe cand cei cu parul mai rar sunt sever depunctati. In schimb, chelia le sugereaza femeilor autoritate si forta. Barba joaca si ea un anumit rol, in competitia atractivitatii: barbatii nerasi intre 3-5 zile se plaseaza la randul lor pe un loc privilegiat. Daca insa evaluarea are la baza criterii precum aptitudinile de familist si de tata, cei mai convingatori par sa fie barbosii. In ce le priveste pe femei, preferate sunt cele cu parul lung si blond, imaginea zanelor din povesti, care devin un ideal de feminitate inca din copilarie.
5. Oamenii care indragesc natura sunt mai atragatori, considera peste 70% dintre europenii chestionati, iar 75% cred ca o poveste de dragoste fara excursii in natura ar avea mai putin farmec. Deci nu avem de ce ne mira ca 60 de persoane din 100 prefera o intalnire in aer liber decat la restaurant sau la cinema. 73% considera ca un hobby comun in natura consolideaza relatia iar 70 de cupluri din 100 obisnuiesc sa iasa la iarba verde, atunci cand au de aplanat o cearta.
6. Inca de la nastere, participam la diverse povesti de iubire: proprii parinti, parintii prietenilor nostri, cuplurile din carti si din filme, de la televizor si din existenta noastra personala. De aceea vom inclina sa fim mai fericiti in acele relatii care decurg similar cu povestile de iubire deja cunoscute de noi si selectate in top 10. In cazul cand, dimpotriva continutul unei relatii curente primeste din partea noastra un calificativ mai modest, supravietuirea ei fiind pusa sub semnul intrebarii, indata ce unul din parteneri intalneste pe cineva ce pare sa promita o poveste mai frumoasa.

Comentarii