Gimnastica faciala pentru o piele mai ferma si intinerita

Orice femeie isi doreste o piele ferma, intinsa si stralucitoare. Dar pe masura ce timpul trece, pielea isi pierde elasticitatea naturala. Insa tenul unei femei incepe sa imbatraneasca cu adevarat atunci cand ridurile fine se transforma in riduri adanci si cand pleoapele superioare se lasa in jos, acoperind uneori genele. Brusc, privirea pare obosita si imbatranita. Sunt doar doua solutii de corectare a defectului: operatia estetica sau masajul cotidian, care are rezultate de exceptie, cu conditia sa fie executat consecvent si corect.
 Iata cateva exercitii pentru intarirea pleoapelor si pentru tineretea tenului (sunt usor de facut si cu efect garantat):
1. Inchideti ochii si asezati-va degetele aratatoare pe pleoapele superioare. Incercati sa le deschideti opunand rezistenta cu degetele.
2. Puneti varfurile degetelor aratatoare pe colturile exterioare ale ochilor si trageti usor pielea in sus. Inchideti ochii cat de tare puteti, mentinand presiunea degetelor. Numarati pana la 15, cand veti simti un soi de vibratii in colturile exterioare. Relaxati-va si repetati de 10 ori.
3. Lipiti-va partea interioara a degetelor mijlocii si inelare de pleoapele superioare, de la un colt al ochiului la celalalt. Incercati sa inchideti ochii, in timp ce degetele se opun. Faceti 3 repetari sa cate 10 miscari, in fiecare dimineata si seara. In timp, efectul este uluitor, astfel incat muschii pleoapelor se intaresc si nu mai cad peste ochi.
4. Deschideti ochii cat de tare puteti (holbati-i), descoperind albastrul de deasupra pupilei. Intensificati cat mai tare tensiunea din pleoape. Numarati pana la 5, apoi repetati de 15 ori. Exercitiul intareste si expresia ochilor.

Comentarii