Ce e de facut daca aveti piele sensibila?

O femeie din doua are pielea sensibila, iar tendinta este in crestere. Exista doua tipuri de piele sensibila:
- tipul senzitiv, care reactioneaza la influentele mediului inconjurator: vant, soare, frig, caldura sau aer uscat
- tipul reactiv, care reactioneaza la anumite substante care intra in contact direct cu pielea. 
Printre ele se numara produsele cosmetice neadecvate, detergentii sau substantele poluante din mediul inconjurator. Iar printre cauzele interne: medicamentele sau hormonii.

Cum putem afla tratamentul adecvat pentru pielea uscata?
In nici un caz experimentand singura, deoarece testele repetate la care este supusa pielea sunt daunatoare. Schimbarea neincetata a substantelor de intretinere o irita peste masura. Concentrati-va mai bine asupra produselor cosmetice speciale pentru pielea sensibila. Puteti cere sfatul farmacistilor, care cunosc cel mai bine componentele acelor produse sau si mai bine apelati la un medic dermatolog.
Ce trebuie facut cand pielea se inroseste brusc si incepe sa arda?
Aplicati mai intai o compresa cu apa fiarta si racita sau pulverizati pe zona respectiva apa termala de la farmacie (Eucerin, Vichy, Ivatherm s.a...). Tamponati apoi pielea, pana ce se usuca, dar imediat, pentru ca daca apa apuca sa se evapore, pielea se intinde. Iar la final incercati o crema calmanta. Daca in 2 zile pielea nu se calmeaza, s-ar putea sa aveti o alergie si trebuie sa consultati medicul.
Ce nu suporta pielea sensibila?
Tot ce dauneaza invelisului protector acid al pielii, de exemplu prea multa apa si sapun, care spala grasimile protectoare de pe suprafata pielii. Atentie si la lotiunile tonice cu alcool, care usuca excesiv pielea. Persoanele cu piele foarte sensibila ar trebui sa renunte la cremele cu acizi de fructe, deoarece irita prea tare. Iar pentru expunerea prelungita la soare trebuie folosite produse protectoare fara parfum si substante conservante.
Ce-i face bine pielii sensibile?
Tot ceea ce o calmeaza si o protejeaza pe durata lunga, sunt produsele cosmetice speciale cu substante componente putine, dar valoroase. Persoanele care folosesc mereu produsele aceleasi firme pot fi sigure ca substantele componente sunt bine reglate si nu intra in interactiune. Miscati-va cat mai mult posibil afara, la aer curat, activandu-va astfel circulatia sanguina, sistemul imunitar si regenerarea celulelor. Cel mai bun sprijin din interior il reprezinta alimentatia variata si regulata, cu multe vitamine

Comentarii