Retete de primavara cu toporasi, urzici si papadie pentru frumusetea pielii

In anotimpul rece, atat pielea cat si parul sufera mici modificari care sunt mai vizibile odata cu intrarea in primavara. Astfel pielea fetei si a corpului este terna, vestejita, se descuameaza usor si capata o tenta galbuie iar celulita se accentueaza. Mini-tratamentele cosmetice aplicate acasa, cu cateva remedii si produse naturiste, care pe langa faptul ca sunt sanatoase sunt si eficiente si ne vor ajuta sa trecem cu bine peste neajunsurile schimbarii vremii:
1. Crema pentru corp cu toporasi
Ingrediente:
- 100 g toporasi proaspeti
- 100 ml ulei de masline presat la rece
- vaselina.
Toporasii se maruntesc cu mana si se pun intr-un recipient de sticla. Peste ei se toarna uleiul, se inchide ermetic si se pastreaza intr-un loc luminos, agitandu-se zilnic. Dupa 3 saptamani se strecoara, se muta in alt recipient si se pastreaza la loc intunecos si rece. Uleiul astfel obtinut este regenerant, hidratant si emolient pentru piele, de asemenea este eficient in tratarea cicatricilor vechi. Se poate utiliza simplu sau amestecat in parti egale cu vaselina.
2. Lotiune tonica cu urzici
Ingrediente:
- 200 ml apa
- 3 linguri de urzici proaspete
- jumatate de lingurita de miere.
Peste urzicile maruntite se toarna apa clocotita, se lasa la macerat 20 de minute cu capac, apoi se strecoara. Cand s-a racit, se adauga mierea, amestecand bine. Dupa spalare, se toarna putina lotiune pe un disc demachiant apoi se sterge fata usor. Aceasta lotiune curata, vitaminizeaza si revigoreaza orice tip de ten. Se poate pastra la frigider 3-4 zile intr-un recipient de sticla.
3. Lotiune cu papadie si patrunjel pentru albirea tenului
Ingrediente:
- 2 linguri de papadie proaspat maruntita
- 2 linguri de patrunjel proaspat
- 1 cana de apa.
Se pune apa pe foc si cand incepe sa clocoteasca, se toarna peste papadie si patrunjel. Se lasa la infuzat acoperit 20 de minute, se strecoara si se muta intr-un recipient de sticla. Se poate pastra la frigider 3-4 zile. Tenul proaspat spalat se sterge cu aceasta lotiune dimineata si seara. Aceasta lotiune curata, albeste, inchide porii si da luminozitate tenului.

Comentarii