Programul de primavara pentru toate tipurile de ten

Primavara, mai mult ca oricand, tenul nostru are nevoie de o atentie sporita, acordata curatarii, detoxifierii, hranirii si vitaminizarii. In functie de tip, tenul necesita ingrijiri speciale:
1. Tenul normal sau mixt
O data la doua saptamani faceti o baie de aburi cu ceai de coada soricelului, menta, lavanda, dupa care faceti un gomaj cu tarate de grau. Aplicati apoi o masca din argila amestecata cu iaurt si putin suc proaspat de portocale. Lasati sa actioneze 25 de minute apoi clatiti cu apa calda.
In fiecare zi dupa demachiere, este bine sa stergeti tenul cu un tampon inmuiat in ceai de coada soricelului sau tei, pentru a-l hidrata si hrani. 
O data pe saptamana aplicati o masca din 2 linguri de lapte praf, 1 lingura de miere si 2 linguri de infuzie de musetel.
2. Tenul uscat sau deshidratat
O data pe luna, faceti o baie de aburi cu ceai de musetel, galbenele sau tei, apoi faceti un gomaj cu tarate de ovaz, dupa care aplicati o masca din drojdie de bere, amestecata cu lapte si putina miere. 
Zilnic, dupa demachiere stergeti tenul cu un disc demachiant inmuiat in ceai de musetel sau galbenele, pentru hidratare si hranire. 
Aplicati saptamanal o masca dintr-un galbenus, amestecat bine cu o lingurita de ulei de masline si jumatate de banana. Mentineti masca timp de 30 de minute, apoi indeparati-o cu ceai de plante. Pentru tenul deshidratat, foarte eficienta este de 2 ori pe saptamana, masca din suc de struguri amestecat cu miere. Se lasa 15 minute sa actioneze, apoi se clateste cu apa calda.
3. Tenul gras
Dupa o baie de aburi cu ceai de cimbru, salvie, sunatoare sau lavanda, faceti un gomaj cu tarate amestecate cu malai. Aplicati apoi o masca cu argila amestecata cu un albus de ou, pe care o lasati sa actioneze 25 de minute. Baia de aburi se face, in cazul tenului gras, o data pe saptamana. Zi de zi dupa demachiere se sterge tenul cu un disc demachiat inmuiat in ceai de salvie sau lavanda, pentru hidratare si hranire. Aplicati saptamanal o masca purifianta si astringenta dintr-un cartof dat pe razatoarea mica, amestecat cu putin suc de lamaie. Se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se spala cu apa minerala.

Comentarii