Instalare Google pagina de start

De fiecare data cand ma duceam in vizite la rude cel mai enervant lucru posibil era sa vad pagina de start alta decat Google. Credeti-ma ca e foarte urat sa vad pagini gen Ask sau cine stie ce ramasita de pagina de start cauzata de o bifa uitata din nestire atunci cand instalezi un program.

Asa ca, in special rudelor, uitati cum sa va puneti Google ca pagina de start fie ca aveti ca browser Internet Explorer, Firefox sau Google Chrome.

1. Chrome

Pe fereastra principala aveti un buton numit Personalizati si controlati Google Chrome.

Apasati pe acel buton, alegeti Setari. La pornire, dupa cum va spune si ghidul din Setari puteti selecta ce doriti sa va apara atunci cand porniti Google Chrome. Selectati Deschideti o anumita pagina sau un set de pagini si apasati pe Setati paginile si acolo introduceti www.google.ro.
Pentru o experienta cat mai placuta veti avea nevoie de o modalitate usoara de a ajunge la pagina de start , respectiv www.google.ro. Pentru asta, la subpunctul Aspect aveti Afisati butonul Pagina de pornire



Si asta e tot pentru Google Chrome.

2. Mozilla Firefox

La Firefox lucrurile stau cam la fel. In partea dreapta sus aveti un buton de meniu numit Open Menu. Seamana cam asa si apasand va vor aparea alte submeniuri.


Alegeti Options, de unde calea dumneavoastra trebuie sa ajunga la General. De aici lucrurile stau si mai simple. Pagina de start Google e usor de configurat.



3. Internet Explorer

Fie ca e vorba de Internet Explorer 8, 9, 10 sau 11 bara de meniu ar trebui sa fie foarte sugestiva. Din Tools -> Options ajungeti la fereastra Internet Options unde la home page se seteaza pagina de start. Simplu ca buza ziua. 
Sper sa va fie de folos. Daca vi se pare acest lucru e o banalitate pentru multi dintre noi e inca o enigma. Dar nu-i nimic, tot timpu avem ceva de invatat. Voi reveni cu alte tutoriale sau astept din partea dumneavoastra idei, sugestii dar si probleme pe care le intampinati in fata calculatorului. 


Comentarii