Retete pentru ten gras cu un ingredient special

Datorita continutului de hamei al drojdiei precum si altor substante folositoare, berea poate fi utilizata cu incredere in scopuri cosmetice, in mod deosebit pentru ingrijirea tenului. Ea influenteaza benefic pielea, curatand-o si reinnoind-o. Iata 3 retete uimitoare pentru un ten gras curat si frumos:
1. Masca cu miere si lamaie
Ingrediente:
- 12 g miere
- 10 ml bere
- sucul de la o lamaie.
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se incalzesc putin la foc mic (sa nu ajunga la fierbere), amestecand cu o lingura de lemn. Cand mierea se dizolva complet, se ia cana de pe foc si se lasa la racit. Cu un disc demachiant sau cu o pensula foarte moale, se aplica compozitia pe fata si gat intr-un strat omogen. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute apoi se sterge cu un prosopel curat inmuiat in apa fierbinte. La final se clateste cu apa minerala sau se pulverizeaza un strat de apa termala.
2. Masca cu musetel si sunatoare
Ingrediente:
- 25 ml bere blonda
- cate 20 g flori de musetel, sunatoare si salvie.
Se maruntesc plantele uscate, se trec prin rasnita si se oparesc cu bere fierbinte. Se amesteca totul cu grija pana la obtinerea unei compozitii omogene (se mai adauga bere daca este necesar). Se aplica pasta pe fata, masand-o cu miscari circulare. Se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se sterge cu un prosopel inmuiat in apa fierbinte. La final se clateste cu apa minerala sau se pulverizeaza un strat de apa termala.
3. Lotiune cu plante
Ingrediente:
- 50 g flori de musetel
- 30 ml ml bere
- cate 10 g frunze de salvie si galbenele
- 1 lingura de spirt.
Se maruntesc plantele uscate, se trec printr-o rasnita, apoi se adauga spirtul si berea, amestecand cu grija pana se obtine o compozitie omogena.
Se inmoaie un disc demachiant in lotiune si se curata tenul, frectionand fata cu miscari circulare. La final se clateste fata cu apa calduta si se pulverizeaza cu apa termala.

Comentarii