Ce ochelari se poarta vara aceasta - ochelarii, moft sau necesitate?

O serie de studii stiintifice arata ca daca petreceti mult timp in soare fara protectie pentru ochi, poate afecta ochii, contribuind la cataracta, excrescente pe ochi, inclusiv la aparitia cancerului. Ochelarii de soare adecvati sunt esentiali pentru a proteja ochii de daunele provocate de soare, si mai ales ca trebuie sa-i purtati in orice moment va aflati in aer liber, mai ales in timpul verii, cand nivelul de radiatii ultraviolete este de cel putin 3 ori mai mare decat in timpul iernii, atunci cand sunteti la plaja sau in apa, atunci cand participati la sporturi de iarna la altitudini mari, atunci cand se utilizeaza medicamente care pot cauza sensibilitate la lumina (fotosensibilitate).
Chiar daca purtati lentile de contact, acestea nu pot proteja ochii de lumina UV, insa exista lentile de contact disponibile cu protectie UV Dar daca nu aveti lentile de contact care absorb lumina UV, aveti nevoie de ochelari pentru a va proteja ochii. Insa nici ochelarii de soare nu ne pot proteja ochii de anumite surse de lumina intensa: sudare cu arc electric, paturi de bronzare, lumina zapezii sau uitandu-va direct la soare, mai ales in timpul unei eclipse solare de exemplu, poate afecta grav ochii. Privind la oricare dintre aceste surse de lumina, fara protectie adecvata poate provoca o conditie dureroasa a corneei, leziuni ale retinei, cauzand pierderea permanenta a vederii centrale. Oftalmologul poate recomanda masurile corespunzatoare pentru a lua pentru a proteja ochii in conditii speciale. Deci ochelarii de soare nu sunt doar un moft ci sunt o necesitate pentru sanatatea ochilor pe termen lung.
Dupa ce tineti cont de cel mai important criteriu atunci cand va alegeti ochelarii (sanatatea), apoi trebuie sa tineti cont de forma fetei, dar sa va uitati si la tendintele de sezon. Vara aceasta se poarta ochelari de soare retro, modele ultramoderne, cu imprimeuri multicolore, florale, dar si albi. Daca ii purtati la plaja, fiti foarte atente ca perechea pe care o alegeti sa aiba acelasi stil precum costumul de baie.
De exemplu daca purtati un costum de baie sport din doua piese, alegeti ochelari cu forma dreapta, moderna. 
Daca aveti un costum intreg cu aer retro, ochelarii de soare cu lentile mari, asemanatori cu cei pe care ii purta Sophia Loren, suntr perfecti pentru voi.
Daca aveti un costum de baie cu animal print sau buline, nu asortati ochelarii de soare cu imprimeul pe care il purtati. Veti crea o tinuta mult prea greoaie.









Comentarii