Namolul, alegele si sarea de mare - secretul sanatatii si frumusetii

Daca va place marea atunci imprieteniti-va cu darurile ei si folositi-le oricand aveti ocazia, pentru ca bogatia de uleiuri si minerale va vor hrani parul si pielea.
Algele fac minuni pentru piele insa este bine sa fiti atente ce alge folositi pentru tratamentele cosmetice. Desi sunt bogate in iod si saruri, cele putrezite de la malul marii nu pot fi folosite pe piele, in schimb cele luate de la plafar, macinate sau chiar pulbere , le puteti folosi in combinatie cu apa sau ulei de masline daca aveti tenul uscat sau sensibil, pentru o masca plina de beneficii.
Algele refac nivelul de hidratare al pielii, o revitalizeaza, o hranesc, ii maresc capacitatea de oxigenare si detoxifiere, ii dau fermitate si incetinesc procesul de imbatranire. Masca de alge este foarte buna si pentru reducerea aspectului de celulita, remineralizeaza parul, aducandu-i stralucire. Puteti aplica aceste masti si apoi sa stati la plaja pentru un efect mai profund.
Namolul este vindecator si folosit pentru dureri articulare, dar uleios si puternic mineralizant, acest namol este un excelent tratament pentru ten si par. Este totusi bine sa alegeti namolul ambalat si igienizat pentru astfel de tratamente. Namolul de la Techirghiol este special datorita unor microorganisme si nutrienti benefici pentru organism. Proteinele si mineralele din el ajuta parul sa-si refaca hidratarea, sa diminueze secretia de sebum si fibra capilara sa devina mai puternica si mai sanatoasa. Se aplica pe par si se lasa sa actioneze 10 minute. Puteti face asta si pe plaja, apoi sa-l clatiti bine cu apa de la dus sau din mare si neaparat sa-l spalati imediat ce ajungeti acasa. Mastile de fata cu namol ajuta la regenerarea pielii, ii sporesc elasticitatea si usuca acneea. Pot fi folosite deopotriva pentru tenul gras, mixt sau uscat. Se aplica pe fata in strat gros, se lasa 15 minute, apoi se clateste. Tratamentul poate fi facut zilnic.
Sarea de mare vindeca si da suplete pielii. Ea se obtine prin evaporarea apei de mare, prin urmare, o baie in mare este un tratament foarte bun pentru piele. Desi contine o cantitate mare de clorura de sodiu (un dezinfectant natural ce nu ataca celulele sanatoase), sarea de mare este bogata si in minerale: fier, magneziu, sulf si iod.
Este un bun exfoliant: se maseaza pielea umeda cu sare doua minute, apoi se clateste cu apa din abundenta.
Buna pentru baile de aburi: deschide porii si inmoaie pielea moarta. Se dizolva doua linguri cu sare de mare in doi litri de apa si se da in clocot. Se pune un prosop deasupra capului si tineti fata la 10 cm de vasul cu aburi. Porii se vor curata foarte usor, iar tenul va deveni luminos. 
Face minuni in caz de acnee: se amesteca patru linguri cu apa cu o ceasca de apa, apoi stropiti fata cu acest lichid de cateva ori pe zi.

Comentarii