Untul de mango stimuleaza regenerarea celulelor

Unturile vegetale au o multime de proprietati: hidratante, hranitoare, antirid, ba mai mult, se potrivesc tuturor tipurilor de ten si par. Se gasesc de cumparat in stare naturala si pot fi folosite ca atare sau in combinatii cu uleiuri esentiale pentru ingrijirea pielii corpului, tenului, dar si a parului. Unturile vegetale pot fi folosite ca masca pentru par, crema de fata, crema de corp, maini si picioare, plus un remediu pentru mici accidente. Preferatul meu este untul de mango (pentru intrebuintarile externe) si cel de cocos (folosesc de la Steaua Divina, doar intern la cat de delicios este). Preferatul vostru care este?
Untul de mango are o multitudine de beneficii pentru piele, facand adevarate minuni. Cu o textura moale, calmeaza rapid pielea iritata si se absoarbe imediat. Este bogat in antioxidanti puternici, vitamine si minerale ce ajuta la regenerarea pielii, la vindecarea ranilor superficiale si la refacerea elasticitatii, lasand pielea catifelata si satinata. Datorita cantitatii mari de vitaminele A, C si E, multi dermatologi recomanda untul de mango pentru tratamentul ridurilor, rezultatele fiind vizibile dupa o luna de folosire zilnica. Si un alt plus este ca nu are contraindicatii.
Untul de mango are proprietati emoliente ce ajuta la mentinerea hidratarii pielii, inclusiv a scalpului. Aplicat pe scalp, reface si mentine hidratarea si stimuleaza regenerarea celulelor. Un scalp sanatos duce la cresterea sanatoasa a parului. Este un tratament bun si pentru parul uscat, care se rupe foarte usor. 
Iata sub ce forme il puteti folosi:
a) Masca pentru par: aplicati untul (cat o nuca) uniform pe toata podoaba capilara, apoi infasurati parul intr-un prosop si lasati-l sa actioneze 30 de minute, apoi samponati ca de obicei.
b) Crema de fata: daca aveti tenul matur sau uscat, untul de mango sau oricare alt unt vegetal este tratamentul optim. Aplicati-l cu miscari ascendente si masati tenul pana ce s-a absorbit complet.
c) Crema de maini: amestecati untul cu uleiul esential (cu aroma preferata) si masati indelung mainile.
d) Crema de picioare: masati picioarele cu untul, insistand asupra zonelor foarte uscate. Iar ca tratamentul sa fie mai detensionat, cand aveti picioarele umflate, adaugati o picatura de ulei de menta sau levantica in cantitatea de unt pe care o folositi.

Comentarii