Greseli de ingrijire a parului - ce e de facut?

Daca va doriti un par superb si stralucitor atunci ar trebui sa acordati o atentie deosebita modului cum va spalati, uscati si aranjati parul. Odata ce varfurile s-au despicat, nu este nici un produs  care sa-l repare. Singura solutie pentru varfuri despicate este de a le preveni, iar pentru a le reduce vizibil, incercati un produs cu ceara de albine sau un ser cu ulei de argan pe capete pentru a le netezi. Un alt factor daunator pentru par, este caldura, de aceea inainte de a va indrepta sau ondula parul folositi intotdeauna protectie termica
Iata cateva greseli frecvente de ingrijire, care par marunte si neimportante, dar in timp va pot afecta frumusetea:
1. Obisnuiti sa purtati parul strans permanent, in coada, impletituri sau extensii
Elasticele pentru strans parul in coada, impletiturile si extensiile folosite zi de zi duc, in cele din urma, la slabirea radacinii parului, prin fortarea ei permanenta. Incercati sa purtati parul liber de cate ori este posibil, sau legati-l lejer cu o panglica si prindeti-l cu agrafe lateral.
2. Dupa spalatul pe cap, va frecati parul cu prosopul pentru a-l usca
Cand este ud, parul este mai vulnerabil, iar frecarea cu un prosop sau stoarcerea parului nu il va usca mai repede, doar ii va deteriora violent cuticulele si il va face fragil si casant. 
Solutia: infasurati-va parul intr-un prosop absorbant, timp de cateva minute, apoi lasati-l sa se usuce la aer, fara a folosi uscatorul. Daca aveti parul lung, pentru a-l descalci, aplecati-va cu capul in jos si loviti usor parul cu palmele, de la radacina spre varf. Se va descurca perfect.
3. Va spalati parul cu apa fierbinte
Ne e bine! Apa fierbinte usuca, iar parul devine fragil si se rupe usor. De asemenea, se ingrasa mai repede. Spalati-va parul cu apa calduta si clatiti-l cu apa aproape rece pentru a deveni mai stralucitor.
4. Va spalati rar pe cap
Acumularea de fixativ, grasime, matreata blocheaza radacina parului si ii incetineste cresterea. Spalati-va pe cap la 2-3 zile, iar pentru a preveni uscarea excesiva, folositi un sampon delicat.
5. Folositi in exces masti si tratamente pentru par
Folosite prea des, ele au efect contrar, adica inmoaie si pleostesc parul. Aplicati masca (tratamentul) de par nu mai des de o data pe saptamana.
6. V-a spus cineva ca balsamul se aplica pe toata lungimea firului de par...
Incorect! Balsamul aplicat pe toata lungimea firului de par sau la baza, il face sa se ingrase mai repede. Aplicati-l doar de la jumatate pana la varfuri, si parul va arata sanatos, cu volum si va fi usor de coafat.

Comentarii