Plante decorative pentru baie



Baia este un mediu cald, umed si neprielnic pentru anumite plante, dar foarte prietenos pentru altele. Sa cresteti plante in baie poate fi usor ciudat...mai ales ca la noi, romanii, baile sunt mici, intunecoase si pline de umezeala. Ei bine, exista cateva plante care s-ar putea acomoda in acest spatiu. Este vorba despre cele care au nevoie de putina lumina si de umiditate multa. Pentru cei care nu au avut privilegiul unei bai cu geam (suficient de mare, prin care sa patrunda lumina naturala de care au nevoie plantele), exista o solutie: neoanele sau becurile economice cu lumina alba. Le puteti lasa deschise peste zi, fiindca nu consuma mult curent electric si suplinesc cu brio lipsa luminii. Iata care sunt plantele potrivite pentru baia voastra:

1. Planta o frunza (Spathiphyllum sp.) are aspect de tufa si impresioneaza prin frunzele sale lungi, in forma de lance, de un verde stralucitor. Florile ei sunt alb-crem si deosebit de elegante. Ii place penumbra si are nevoie de umiditate abundenta, atat in sol cat si in atmosfera.

2. Columnea (Columnea sp.) - ii plac locurile calde, umede si lipsite de curenti de aer. Temperatura optima pentru a fi mereu verde este de 12 - 15°C.

3. Frunze colorate (Caladium bicolor-hibrid) este originara din America de Sud, poate atinge 20 - 40 cm (50 cm diametrul). Frunzele ei marmorate si faptul ca nu se impaca deloc cu soarele o fac potrivita pentru camera de baie.

Comentarii