Semne ca relatia scartaie - cand sa apelati la ajutor?



Probleme mici sau mai mari apar in toate cuplurile, fie ca sunt legate de bani, treburi casnice, rude, chestiuni parintesti sau neincredere. Cum va dati seama ca s-a umplut paharul, iar relatia e pe butuci? Cat de sanatoasa e legatura pe care o aveti in acest moment? Iata ce semne arata ca trebuie sa luati masuri si sa apelati la ajutor din afara relatiei:
Nu mai petreceti timp impreuna
Din doi oameni care planificau totul impreuna pana in cele mai mici detalii si nu puteau trai o zi unul fara celalalt, v-ati transformat in colegi de apartament. "Fiecare pentru el" pare sa fie noul vostru proverb.
Inainte nu ratati filme, spectacole si iesiri in doi, iar acum fiecare face ce vrea. Va vedeti rar, iar cand va intalniti, nu incetati nici o secunda sa va scoateti ochii.
Obs: Preocuparile comune sudeaza relatia, pe cand lipsa timpului petrecut impreuna nu. Va transmiteti ca nu mai considerati relatia voastra o prioritate si nu sunteti dispusi sa-i acordati rabdare si hrana ca sa creasca frumos.
Ati pierdut conexiunea emotionala
Treceti printr-o perioada stresanta si nu mai gasiti un refugiu in cel de langa voi sau in relatie. Nu va mai vine sa impartasiti ce va macina si nici macar o bucurie marunta. Aveti senzatia apasatoare ca nu va puteti baza pe partenerul de cuplu. Dar nici voi, la randul vostru nu sunteti interesati de problemele perechii voastre. Nu mai aveti capacitatea sa traiti bucuriile impreuna sau sa va scoateti din tristete.
Obs: Nesiguranta nu va fi niciodata combustibil pentru o relatie trainica. O relatie in care deschiderea emotionala se face anevoios sau nu se mai pune problema de confort si sprijin este pe duca. Cand nu mai puteti impartasi cu perechea voastra din bucuriile, temerile, apasarile si tristetile voastre e un semnal de alarma pentru mersul relatiei voastre.
Va certati des
Adica in fiecare zi? Iar certurile sunt pline de reprosuri dintre cele mai diverse si totodata absurde?
Discutii in contradictoriu apar in orice cuplu si doar cei care reusesc sa le tina in frau fac ca relatia sa mearga. La polul opus, sunt cuplurile care nu se cearta niciodata (asta nu inseamna ca nu au probleme, ci ca le ascund). Ei bine, aici e ceva putred! O casa in care se aude doar musca nu e un camin sanatos si plin de iubire, ci un teren de lupta unde ambele tabere mentin tacerea si asteapta pana ce sunt gata sa atace.
Obs: Faptul ca va certati e un semn ca doriti sa cadeti la o intelegere. Daca insa nu sunteti deschisi la problemele reale si sentimentele fiecaruia, atunci va aflati in impas. Cand lupta nu e constructiva, iar conflictele nu va trimit la masa tratativelor ca sa le dezbateti si sa gasiti solutii, chiar si in urma unor discutii aprinse, in mod clar va indreptati spre sfarsit.
Nu mai ganditi la fel
Ca relatia sa functioneze ca unsa, trebuie sa vedeti lucrurile la fel. De ceva vreme insa, voi nu mai ganditi la unison. Dezacordurile sunt firesti in orice cuplu, relatia nu inseamna niciodata doar lapte si miere. Daca nu mai puteti accepta diferentele de pareri ale partenerului, il judecati si faceti remarci pripite, asta inseamna ca nu mai aveti respect nici pentru partener, nici pentru relatia voastra cu el.
Obs: Trist e ca lipsa coeziunii dintre voi s-a rasfrant asupra increderii pe care o aveati unul in celalalt, liantul emotional care leaga, peste mari si peste timp, orice cuplu solid.

Comentarii