Ce greseli faceti inainte de analizele medicale



Poate nu v-ati gandit pana acum, dar un pahar cu alcool baut in seara dinaintea analizelor, o portie generoasa de slaninuta afumata ori o felie de tort, sunt cateva greseli pe care n-ar trebui sa le faceti inainte de recoltarea probelor pentru analize. Iata ce nu trebuie sa faceti inainte de analize:
Cu 12 - 14 ore inainte de a va recolta probe de sange, nu mancati, altfel veti influenta valorile colesterolului si glicemiei. Daca veti consuma produse care contin zahar ori alcoll (poate fi vorba si despre o banala tinctura de plante), riscati ca rezultatele analizelor sa fie alterate.
Chiar si unele medicamente, precum anticonceptionalele, antidepresivele, cele pentru reglarea presiunii arteriale, diureticele, pot altera rezultatul real al analizelor de sange.
Daca sunteti intr-o perioada dificila, stresanta, agitatia modifica valorile reale ale rezultatelor. In aceste situatii, valoarea colesterolului bun HDL va inregistra un nivel mai scazut, iar trigliceridele vor fi semnificativ crescute. 
Guma de mestecat, inclusiv cea fara zahar, fumatul, gimnastica, dar si ingerarea de vitamine sau minerale cu 12-14 ore inainte de recoltare influenteaza valorile acestora.
In ziua cand mergeti la o ecografie abdominala, nu consumati alimente cu 3-4 ore inainte de examenul medical, iar cu o zi inainte evitati alimentele care fermenteaza si bauturile alcoolice.
Inaintea unui examen faringian, nu va spalati pe dinti, nu consumati lichide si nici alimente.
Daca ati trecut de 40 de ani, programati-va la o mamografie. Cea mai buna perioada pentru a efectua aceasta analiza este a 14-a zi de la prima zi a menstruatiei.

Voi respectati aceste reguli? Ce alte reguli mai stiti?

Comentarii