Metode de a scapa de stres zilnic in 5 pasi



La fel cum nutritionistii recomanda practici de detoxifiere sustinuta, nu doua sesiuni de curatare agresive pe an, tot asa trebuie sa va detoxifiati fizicul si psihicul de stres in fiecare zi, macar cate putin, ca sa le dati o pauza nervilor intinsi la maxim. Trebuie sa luati in calcul ca in perioadele de stres intens, nu se recomanda antrenamentele fizice de mare dificultate. Mersul alert si alergarea usoara sunt cele mai bune remedii pentru o minte tensionata. Iata cateva metode simple de luat o pauza relaxanta:

1. Puneti flori pe birou - astfel veti fi mai putin stresate si deprimate. Vegetatia are calitatea de a ne ridica moralul, o amintire vaga din epoca in care oamenii traiau in pesteri.
2. Uitati-va pe geam!
Nivelul de stres scade considerabil daca avem posibilitatea de a admira un peisaj pe fereastra. Se pare ca natura ne calmeaza, fara indoiala.
3. Sarutati-va partenerul mai des!
In urma acestui gest, in organismul femeii se elibereaza endorfine. De aceea se recomanda un sarut de cel putin zece secunde pe zi, prin care femeile sa se concentreze asupra legaturii emotionale cu partenerul. Astfel, sentimentele de izolare si abandon, care se numara printre cele mai frecvente cauze de stres, se vor diminua.
4. Iesiti la lumina!
O sursa de stres este la munca in incinte luminate artificial, care baga creierul intr-o stare de confuzie in privinta momentului zilei, perturbandu-i ritmul circadian. Iesiti din birou ori de cate ori puteti si bucurati-va de lumina naturala fara ochelari de soare, ca sa va reglati la loc. Chiar si o plimbare de 20 - 30 de minute in aer liber, de cel putin 3 ori pe saptamana, va va schimba vizibil starea de spirit.
5. Gasiti-va o ocupatie!
Poate considerati ca serviciul e o ocupatie suficienta si ca abia asteptati sfarsitul de saptamana ca sa va odihniti. De fapt, stati cu ochii in televizor in timp ce grijile pentru sarcinile de la munca se agita in fundal. Se pare ca stresul creste din cauza faptului ca ne gandim prea mult la ce avem de facut, fara sa rezolvam efectiv ceva. Intalniti-va cu prietenii, mergeti la o expozitie, apucati-va de un curs de limbi straine, ocupati-va timpul cu ceva care chiar va solicita atentia. Astfel, o sa va luati gandul de la serviciu, starea de stres se va diminua, iar solutia va aparea de nicaieri.

Comentarii