Ritual de frumusete inainte de Revelion



Cu toate grijile pe cap, nici nu va mai trece prin minte sa va rezervati o zi pentru infrumusetare, insa acest aspect este foarte important si necesita mai multe zile. Felul in care aratati intr-o zi de sarbatoare isi pune amprenta pe starea voastra de sanatate. Prin urmare ingrijirea nu ar trebui lasata pe planul doi, indiferent cate treburi mai aveti, mai ales ca unele tratamente de infrumusetare se fac cu cateva zile inainte, pentru a le lasa timp sa-si faca efectul ori sa se calmeze eventualele iritatii. Respectati un program bine stabilit pe zile si va veti bucura de sarbatori de un aspect ingrijit si o stralucire de zile mari. Iata cum procedati inainte de Craciun pentru a arata perfect si de Revelion:
1. Desi avem tendinta sa ne vopsim chiar in seara de ajun este indicat sa facem asta cu 7 zile inainte, pentru ca nu nimerim intotdeauna nuanta potrivita si astfel avem timp sa remediem ce nu a iesit bine. Alteori, lasam vopseaua sa actioneze prea mult, iar culoarea este mult mai inchisa. In acest caz, cateva spalari rezolva problema.
2. Cu 6 zile inainte aplicati un tratament cosmetic. Ideal ar fi sa va faceti o programare la un salon, nu costa foarte mult si va rapeste doar o ora. Insa, daca nu dispuneti de aceste resurse, este bun si tratamentul facut acasa. Mai intai faceti o infuze de musetel, acoperiti-va capul cu un prosop si stati deasupra vasului 10 minute, ca porii sa se deschida. Daca aveti cosuri sau puncte negre, acum este momentul potrivit pentru a le extrage. Ca porii sa fie bine curatati, dupa aceasta operatiune, aplicati un scrub pe fata cu miscari circulare si fara presiune (malai, tarate sau zahar). Dupa acest pas, aplicati o masca speciala pentru nevoile tenului vostru. Cum toate vrem sa intinerim peste noapte, ar fi bine sa aplicati o masca cu efect de lifting. Dupa indepartarea mastii aplicati un ser cu acid hialuronic sau cu celule stem, si la final o crema de zi sau de noapte, masand indelung tenul pana ce simtiti ca este foarte bine absorbita.
3. Cu 4 zile inainte relaxati-va timp de 20 de minute intr-o baie calda cu lapte (2 cani), miere (2 linguri) si lamaie (zeama de la o lamaie). Este un excelent tratament spa pe care vi-l puteti permite si de care sa va bucurati dupa o zi de treaba. Apa calda relaxeaza musculatura, lamaia are efect detensionant, va purifica pielea, iar laptele si mierea o hidrateaza intens, lasand-o catifelata.
4. Cu 3 zile inainte epilati-va!
Imediat dupa epilare, pielea poate sa se irite, insa, lasandu-i timp sa se regenereze, va veti bucura de netezimea ei mult timp. Epilatorul electric si ceara raman solutiile ideale pentru o piele catifelata timp de 3-4 saptamani iar pentru a smulge toate firele si a diminua senzatia de durere, exfoliati pielea inainte de epilare cu o zi inainte. Ca iritatia sa treaca usor nu va spalati vreo cateva ore dupa epilare, pentru a lasa timp porilor sa se inchida. Imediat dupa epilare, aplicati ulei mentolat, ca sa indepartati mai usor resturile de ceara.
5. Cu 2 zile inainte faceti-va manichiura!
Mainile trebuie hranite cu crema in fiecare seara, apoi trebuie taiate cuticulele, sa piliti unghiile si sa dati pielii si unghiilor o portie de hidratare printr-un masaj cu ulei de masline, si lasati unghiile fara oja macar o zi, pentru a se reface.
6. Cu 1 zi inainte folositi o masca de fata, colorati-va unghiile si coafati-va!
Curatati tenul cu putina apa tonica sau micelara si aplicati o masca de fructe. De exemplu cu fructe de padure decongelate (e bun orice fruct, insa acestea contin multe vitamine si au efect antirid). Datorita antioxidantilor, curata tenul, ii da luminozitate si tonus. Spalati-va parul ,stergeti-l bine, apoi aplicati o spuma sau o solutie pentru volum. Cateva bigudiuri mari, puse in special in crestetul capului, vor da forma si volum parului. Se poarta parul cat mai natural, cu onduleuri usoare, putin ciufulit si accesorizat cu bentite cu pietre sclipitoare sau clame tip bijuterie.

Comentarii