Semne ca va aflati intr-o relatie toxica



Simtiti ca va pierdeti mintile ori identitatea ori de cate ori se apropie? Sunteti depresivi si stresati cand sunteti impreuna? Asta inseamna ca va aflati intr-o relatie toxica. O relatie toxica, va face rau, va seaca de energie si sunteti coplesiti de manie, neputinta si frustrare. Intr-o astfel de relatie, se ajunge rareori la violenta fizica sau verbala, motiv pentru care descoperiti destul de greu ce va nemultumeste. Iar principalul motiv este incompatibilitatea dintre voi. Iata semnele unei relatii toxice:
1. Partenerul de cuplu va controleaza fiecare pas?
Are ceva de comentat la orice va iese pe gura? Sau vrea mereu sa stie unde va duceti si cand va intoarceti? Daca va intrerupe constant sa va reproseze ca nu aveti dreptate ori sa va sfatuiasca ce si cum sa faceti, daca va pune sa dati raportul, sigur va aflati intr-o relatie nepotrivita.
2. Partenerul de cuplu este gelos?
Se spune ca unde nu e strop de gelozie, nu e nici dragoste adevarata. Asa o fi, dar daca partenerul de cuplu face crize cand va vedeti cu prietenii sau se comporta de parca ati flirta fara rusine doar pentru ca radeti la gluma spusa de o persoana de gen opus, atunci nu mai e vorba de gelozie, ci de boala curata.
3. Partenerul de cuplu este negativist?
Semne caracteristice: are mereu impresia ca este nedreptatit, vede doar jumatatea goala a paharului, bombane toata ziua, nimeni si nimic nu-s sunt pe plac. Un astfel de partener va va aduce in pragul depresiei mai devreme decat v-ati putea inchipui.
4. Va demoralizeaza constant?
E genul care va spune ca un tonomat stricat: "Ti-am spus eu!" In loc sa va acorde sprijinul (macar moral), cauta mereu motive sa va demonstreze ca nu puteti face fata problemelor vietii.
5. Partenerul de cuplu va inseala?
Unii oameni nu sunt facuti pentru monogamie si gata! Daca nu va respecta si considera ca nu sunteti suficient de importante pentru el, va va fi infidel in mod constant.
6. Partenerul de cuplu minte fara nerusinare?
Pur si simplu nu se poate abtine sa nu inventeze, iar voi va dati seama, chiar daca nu aveti cum sa demontati fiecare minciuna. Va simtiti vulnerabile, frustrate, pasiti pe un teren minat. Deveniti paranoice, pe fondul minciunilor acoperite de zambete false pe care partenerul de cuplu le scoate metodic pe gura. Indepartati-va cat mai repede!
7. Va abuzeaza psihic?
In loc sa comunice pe un ton egal, se rasteste tot timpul, acuza, ameninta si foloseste un limbaj nepotrivit.
8. Partenerul este nesigur pe el?
Daca stati amandoi pana seara tarziu la serviciu, e normal sa intervina un pic de nesiguranta avand in vedere ca nici unul din voi nu stie ce a facut celalalt peste zi. Dar de obicei, increderea reciproca rezolva problema. Daca partenerul este atat de nesigur incat cere un car de afectiune, chit ca i-ati aratat cu duiumul, sfatuiti-l sa consulte un psiholog.
9. Partenerul de cuplu este narcisist?
Este usor de recunoscut: materialismul si superficialitatea sunt a doua natura. Adesea va reproseaza ca nu v-ati imbracat la patru ace, ca n-ati spus ce trebuia si se eschiveaza sa va scoata in lume. E clar ca buna ziua ca o astfel de relatie n-o sa va sporeasca stima de sine.

Comentarii