Cum scapi de negi sau veruci rapid si ieftin

Dupa acnee, negii sunt cea mai frecventa problema dermatologica. In orice moment, cam 10% la suta din populatie face negi. Cam 25% din populatie vor face negi intr-un moment sau altul al vietii lor. Negii si verucile sunt mici excrescente ingrosate ale pielii, provocate de un virus. Pot avea suprafata aspra si un aspect destul de respingator. De obicei nu sunt dureroase, insa pot da mancarime. Insa, verucile pot fi dureroase, fiindca se simt cam ca o piatra in pantof. Negii si verucile se pot lua prin contact direct, din piscine si dusuri sau schimband camerele. Tratamentele standard pentru negi implica cauterizarea, taierea, inghetarea sau indepartarea cu laser. Unele tratamente sunt neplacute si pot lasa cicatrice. Aceste tehnici nu sunt intotdeauna eficiente, iar negii reapar, indiferent de tratamentul aplicat. Ar fi bine sa incercati cateva remedii naturale inainte de a merge la medic.
Negii, fiind o boala virala, tind sa se inrautateasca in perioadele de stres accentuat. De aceea, daca aveti negi si stiti ca va indreptati spre o perioada stresanta, faceti un plan de aparare, luand un imunostimulator din plante pentru a va activa sistemul imun. Echinaceea si lemnul dulce sunt doua optiuni excelente. Eu folosesc in perioadele stresante dar si in sezonul racelilor Imunorezistan Forte (producator Ozone). L-am descoperit la farmacia online Stejara oferta 1+1 la doar 17 lei, care mai este disponibila si in aceasta perioada. 
Printre tratamentele naturale contra negilor si verucilor se numara:
- uleiul de cuisoare sau sucul laptos de la smochine necoapte aplicate pe neg
- puneti felii de lamaie in otet de mere cu putina sare (lasati-le la macerat 2 saptamani, apoi frecati negii cu feliile de lamaie)
- frecati negul cu o bucata de creta sau cu un cartof copt
- infasurati peste veruca o coaja de banana cu partea interioara pe care o veti schimba zilnic
- aplicati un preparat cu acid salicilic (sub forma de gel, lotiuni, pansamente sau unguente)
- aplicati pe neg o pasta obtinuta din tablete de vitamina C zdrobite si amestecate cu apa, apoi acoperiti cu un plasture pentru ca pasta sa nu cada
- spargeti o capsula cu ulei de ficat de cod peste neg si frecati-l usor, o data pe zi.
Iata si solutia mea pentru negi, descoperita din greseala, aplicand pe gene ulei de ricin in care pusesem si cateva picaturi de vitamina A. In coltul genelor aveam un neg de cand eram mica, care din cand in cand ma mai manca. Insa dupa aproximativ 6 zile de la aplicare, s-a inegrit si a cazut. L-a inceput ma speriasem ca nu stiam de ce s-a inegrit. Insa dupa cateva cercetari pe internet am descoperit ca vitamina A si uleiul de ricin, simple sau combinate sunt bune atat pentru negi cat si pentru veruci (verucile cedeaza cam in 2-5 luni cu tratamente naturiste). Asa ca, am aplicat acelasi tratament si unui neg de pe piept care ma cam deranja (dadeam peste el mereu, si imi venea sa-l rup). Am aplicat prin masaj usor ulei de ricin combinat cu vitamina A, timp de 5 zile (de 2 ori pe zi) apoi acopeream negul cu un plasture, care il schimbam in fiecare zi, pana am observat ca s-a inegrit si a cazut dupa cum veti observa si in cele trei poze inainte si dupa (una e cu blit si cealalte sunt fara blit - din cauza asta difera claritatea pozelor). Dupa ce cade, pielea ramane curata, de parca nici nu a existat vreun neg in acea zona.
In liceu aveam o colega care avea degetele de la maini pline de veruci, si s-a intamplat sa ma molipsesc si eu prin atingere din greseala. Asa ca m-am capatat cu o veruca pe degetul de la mana stanga, si ca sa scap de el l-am taiat constant cu o lama (insa nu recomand sa incercati) pana a disparut definitiv (nu a ramas cicatrice avand in vedere ca era pozitionat fix pe buricul degetului care se regenereaza uimitor de repede). Insa, colega mea mergea constant la medic, si le inlatura cu laserul.
Daca aveti cel mai mic dubiu asupra situatiei in care va aflati, apelati la medic. Ar putea fi o batatura, un calus, un neg sau o leziune canceroasa.
De negi puteti scapa si cu puterea sugestiei fara hipnoza (o tehnica indicata de multi psihologi in tratarea anumitor afectiuni) - imaginati-va ca negii s-au micsorat si dispar, si ca in locul lor simtiti furnicaturi si ca pielea se curata. Incercati sa va imaginati aceste modificari cam 5 minute zilnic. Persoanele capabile de o vizualizare pregnanta probabil ca isi vor pierde mai repede negii. Asta putem face si in cazul anumitor boli (multe persoane chiar au reusit sa se vindece folosind puterea sugestiei).

Voi ce alte solutii aveti impotriva negilor si verucilor?

                        Produse folosite:
       

Comentarii