Trucuri pentru un nas mai mic

Rar intalnim un nas perfect, care sa fie bine proportionat cu restul fetei, asa ca aceasta e zona in care aproape toate femeile au nevoie de un machiaj corector. Daca nu doriti sa apelati la operatia estetica, un machiaj bun al zonei nasului are insa efect de echilibrare a proportiilor, da un aer fresh chipului si intinereste. Iata cateva trucuri pentru a corecta ce nu ne place in privinta nasului:
1. Nasul mare si in vant se va corecta aplicand fond de ten inchis pe partea interioara (dinspre buze) a varfului nasului.
2. Daca nasul e lat si gros, trebuie creat un efect de umbra pe laterale. Folositi in aceasta zona un fond de ten cu un ton mai inchis decat cel necesar nuantei tenului vostru, dar pastrati tenta de rece (bej) sau de cald (galbui), in functie de caz. Pe linia nasului aplicati fondul de ten obisnuit, folosind degetele, nu buretelul, pentru o estompare perfecta. La final pudrati tot nasul cu pudra translucida fara pigment.
Efectul de subtiere a nasului este evidentiat si de buzele frumos conturate (accentuati V-ul de la mijlocul buzei superioare).
3. Daca nasul este lung si subtire, aplicati fonsul de ten mai inchis doar pe varful si pe aripile lui. Pe restul suprafetei, folositi fond de ten obisnuit, de asemenea avand grija ca la estompare, sa nu se observe linii de demarcatie intre nuantele de fond de ten.
Buzele rujate in nuante vii vor distrage atentia de la nas si la imperfectiunile acestuia.
4. Daca nasul e deviat, adica linia lui nu este dreapta si perpendiculara pe linia buzelor, ci usor curbata, atunci pe partea deviata, adica pe aripa convexa, se va aplica fond de ten intr-o nuanta mai inchisa, iar pe aripa concava, fond de ten deschis. La final aplicati un strat fin de pudra.
Cand aveti nasul deviat, evitati sa adoptati coafuri cu carare pe mijloc. Faceti-va cararea intr-o parte, pe partea opusa deviatiei, pentru a echilibra proportiile.

Comentarii