Motive pentru care familia iti prelungeste viata

Sa ai grija altor persoane, cu toate responsabilitatile care decurg din asta, sa te trezesti zilnic cu noaptea-n cap, sa gatesti creativ si gustos in fiecare saptamana si sa fii ultima care merge la culcare, nu sunt cele mai usoare sarcini din lume. Dar familia este locul unde se impart nu doar greutatile ci mai ales bucuriile. Desi exista prietenii pe viata, de cele mai multe ori acestea sunt de conjunctura, in functie de varsta, interese, pasiuni si preocupari. Prietenii vin si trec, insa familia iti este alaturi in orice clipa a vietii.
Iata care sunt motivele pentru care familia iti prelungeste viata:
- fericire
- confort sufletesc
- apartenenta
- stabilitate financiara
- siguranta
- psihic in forma
- viata intima implinita
- inima sanatoasa.
Desi fericirea e o stare de spirit de care multi se plang ca n-o mai pot atinge, starea de bine e mult mai usor de experimentat in doi. E de ajuns ca unul din voi sa faca o gluma buna ca stresul si anxietatea acumulate peste zi sa dispara. Alaturi de familie, redescoperi bucuria lucrurilor marunte, primii pasi ai copilului sau satisfactia pe care o citesti pe chipul sau dupa ce a gustat prajitura preferata, pregatita de mainile tale pricepute.
Cand simti cum greutatea lumii iti apasa umerii si nu mai poti duce greul, unde te intorci? Exista un singur loc sigur, unde usa iti este mereu deschisa: in familie. E de ajuns sa vezi decorul familia, sa simti mirosul lucrurilor si al oamenilor dragi, si grijile, indoielile devin tot mai indepartate. S-a demonstrat ca imbratisarile celor dragi si zambetele de intampinare sunt tot ce ai nevoie pentru a te simti bine.
Ti s-a intamplat vreodata sa simti ca nu-ti gasesti locul nicaieri, ca nu te accepta si nu te intelege nimeni? Nu acelasi lucru se intampla intr-o familie. Cand te intorci acasa, stii ca acolo te asteapta jumatatea sufletului tau, cel cu care imparti bucurii si tristeti, dar si copiii, o miniversiune a ta. Daca in copilarie si adolescenta tanjeai dupa libertate, acum, nevoia de apartenenta, dependenta emotionala a unuia fata de celalalt e mai dulce.
In familie te simti protejat, simti ca nimic rau nu ti se poate intampla, aici esti la adapost de stirile negative de la televizor, de tot ce se petrece rau in lume.
Oamenii de stiinta sunt de parere ca persoanele care au trecut pe la starea civila se gandesc de 2 ori mai putin la sinucidere decat cele singure, se plang mai rar de episoade depresive si de anxietate, iar 40%  dintre aceste persoane sustin ca sunt mai implinite in viata, comparativ cu 25% de persoanele celibatare care declara acest lucru. Iar persoanele care nu au fost niciodata sunt de 3 ori mai predispuse sa dezvolte o afectiune cardiaca in comparatie cu restul.
 Atunci cand grijile se impart la doi, inima este castigatoare.

Ce parere aveti despre beneficiile aduse de familie? Sunteti de acord cu acestea?

Comentarii