Machiaj impecabil pe canicula

Dupa ce ti-ai dat silinta ca machiajul sa arate perfect, il vezi cum se topeste sub soarele torid. Caldura aduce cu ea transpiratie, iar pielea produce mai mult sebum. Insa exista solutii pentru astfel de situatii. Iata cativa pasi simpli pe care sa-i urmati inainte si dupa ce aplicati machiajul, ca totul sa arate perfect multe ore:
1. Se poarta texturi fine
Vara, regula de aur pentru un machiaj perfect este sa aplicati o crema hidratnta lejera. Daca este prea grasa, tenul va transpira si machiajul nu va rezista. Gelurile si serumurile sunt ideale.
2. Racoriti tenul inainte de aplicarea machiajului
Imediat ce iesiti de la dus pielea inca transpira si e un moment bun pentru a incepe sa aplicati machiajul, fiindca ar fi absorbit imediat. Aplicati-l dupa cel putin 15 minute, cand corpul s-a racorit. Puteti grabi procesul fie finalizand dusul cu un jet de apa rece, fie aplicand pentru 2-3 minute o compresa rece pe fata.
3. Economie
O alta modalitate prin care evitati deteriorarea machiajului din pricina caldurii este sa reduceti la minimum cantitatea de fard pe care o folositi. Un strat prea gros de fond de ten va tine de cald pielii, facand-o sa transpire. O crema cu pigment si un fard corector sunt suficiente.
4. Folositi apa termala
Dupa ce ati finalizat machiajul, racoriti-l putin cu apa termala rece. E bine sa o pastrati in frigider pentru a da un plus de prospetime. Pulverizati de la distanta, pentru a fixa, nu pentru a-l strica.
5. Primer sau pudra
Primerul este un produs cremos, usor, care face ca machiajul sa se mentina intact mai mult timp. Se foloseste ca baza de machiaj, inainte de a aplica fondul de ten. Daca alegeti doar o crema BB sau una de fata cu SPF 50 si pigment, atunci puteti fixa machiajul aplicand un strat foarte subtire de pudra. Aceasta fixeaza machiajul si mentine tenul mat mult timp, absorbind excesul de apa si sebum.
6. Alegeti mascara waterproof
Este formula ideala atat pentru vremea foarte calda, cat si pentru cea umeda. Fie ca va scaldati, fie ca este o zi caniculara sau va prinde o ploaie torentiala de vara, machiajul va ramane intact.
7. Inlocuiti fardurile pulbere cu unele cremoase
Fardurile pulbere au tendinta sa se estompeze peste zi si chiar sa se intinda. In schimb cele cremoase vor aduce un plus de luminozitate si vor ramane bine fixate pe piele. Si la ruj ati putea sa renuntati in favoarea unui gloss, care este mult mai hidratant si nu se va intinde inestetic la primii stropi de transpiratie a tenului.

Comentarii