Ingrijirea pielii - greseli nebanuite vara

Iti dai toata silinta ca pielea ta sa arate superb in plina vara? Daca efectele nu sunt cele asteptate, inseamna ca ceva este gresit in ritualul tau. Ingrijirea pielii trebuie adaptata zilelor insorite, altfel te alegi cu arsuri, iritatii sau pete maro pe piele. Chiar daca folosesti deja o crema de protectie solara, balsam de buze cu SPF si palarii de soare, sunt cateva greseli pe care le faci fara sa-ti dai seama, gesturi destul de comune in sezonul cald. Iata care sunt:

1. Te razi inainte de dus - de multe ori folosim lama pe timpul verii, fiindca este o metoda mai rapida de a scapa de parul nedorit. E bine sa o faci la sfarsitul dusului, cand apa calda a inmuiat bine parul si a hidratat profund pielea. Astfel vei evita iritatiile pielii si micile cosulete inestetice. Aplica imediat o crema hidratanta si antiiritanta, precum cea de galbenele, iar pielea va ramane fina.
2. Folosesti deodorantul dimineata - asta o face toata lumea, dar deodorantul protejeaza mai bine daca este aplicat seara. Explicatia este ca seara transpiram mai putin si porii pot fi blocati usor si eficient. Timpul de actiune nu trebuie sa te nelinisteasca, oricum majoritatea deodorantelor au o eficienta de cel putin 24 de ore, ajungand chiar pana la 72.
3. Iti stergi pielea prin frecare - frecarea duce la iritatie mai ales vara, cand pielea este destul de sensibilizata si deshidratata de soare. Solutia este sa usuci pielea prin tamponare cu prosopul. Este ca o mangaiere, e un moment care-ti va aduce relaxare.
4. Aplici crema la mult timp dupa dus - crema de corp va avea o actiune mai profunda daca este aplicata imediat dupa ce ai indepartat ultimele picaturi de apa. La fel stau lucrurile cu crema de fata, mai ales ca tenul este expus cel mai mult la soare si ai nevoie de o hidratare intensa. Daca o aplici mai tarziu, porii se inchid si crema nu-si mai indeplineste misiunea in totalitate.
5. Nu te hidratezi corespunzator peste tot - aplici cu sarguinta crema de corp pe maini, picioare si trup, dar omiti axila si zona inghinala, portiuni ale pielii care sunt supuse celor mai abundente transpiratii, uscaciunii si iritatiilor. Crema hidrateaza si blocheaza porii, functionand ca o buna bariera pentru iritatii. Chiar este bine sa insisti, dar sa aplici deodorantul numai dupa ce crema va fi complet absorbita.
6. Nu te clatesti cand iesi din piscina - apa din piscina este curata si in mod normal n-ai avea de ce sa te speli, insa contine foarte mult clor, care ramane pe piele, afectand bariera hidrolipidica si duce la o uscare accelerata si uneori chiar la iritatii. Asadar, chiar daca nu simti nevoia de a te curata, e bine sa faci un dus dupa fiecare baie in piscina.

Comentarii