Ingrijire si relaxare cu gelurile de dus naturale L'Erboristica

Trebuie sa recunoastem faptul ca dusul zilnic nu mai reprezinta de mult doar o necesitate, acesta devenind treptat atat un mijloc de relaxare si meditatie la finalul unei zile lungi si solicitante, cat si un inceput racoritor si in forta care ar trebui sa caracterizeze orice dimineata.
In ultima vacanta am facut multe drumetii, si soarele a facut ravagii cu toate ca am folosit produse cu SPF 30 alternat cu SPF 50 (pielea a devenit mai sensibila in zona umerilor si spatelui). Asadar am decis sa limitez aplicarea numitor produse si sa renunt definitiv la lotiunile de corp si la aplicarea parfumului direct pe piele. Pentru pielea sensibila, cele mai potrivite produse sunt cele dermato-cosmetice care au in compozitie ingrediente naturale care nu irita si nu usuca.
In afara de ritualul pentru ingrijirea tenului singurele produse ce le folosesc pentru restul corpului sunt (produsele le puteti vedea in imagini):
Impotriva transpiratiei folosesc un deodorant solid de la Verre de Nature, pentru maini o crema cu aloe vera Bio Les Cosmetiques Design Paris (se gaseste in Carrefour), pentru regenerarea pielii prepar un scrub din cafea, ulei de cocos, ulei de masline, miere de albine, laptisor de matca si vitamina C cosmetica iar pentru curatarea pielii un gel de dus cu ceai verde de la l'Erboristica 400 ml. De cand am inceput sa-l folosesc a devenit preferatul meu.
Acesta nu contine:
- derivati petrolchimici
- coloranti
- siliconi
- parabeni
- SLES.
In schimb contine agenti tensioactivi 100% vegetali, ideali pentru pielea sensibila. Gelul de dus mai contine si ceai verde, aloe vera si proteine de orez, cu actiune emolienta si de catifelare ce combate uscaciunea pielii cauzata de apa si calcarul din apa.  Dupa ce folosesc gelul de dus pielea mea ramane curata, hidratata, frumos mirositoare si fina. Nu mai este necesara lotiunea de corp. Doar daca imi simt coatele uscate, le masez putin cu ulei de cocos (il folosesc nu numai pentru exterior ci si pentru interior luand cate o lingura rasa de ulei de cocos inainte de micul dejun). Gelul de dus cu ceai verde este un produs recomandat si pentru vegani, este testat dermatologic la Universitatea din Ferrara si nu este testat pe animale.
Si pentru ca fiecare piele are nevoie de un alt gel de dus, sa stiti ca acesta se gaseste si in alte formule in functie de nevoile pielii fiecaruia. De exemplu: 
- cu ulei de migdale dulci
- cu bergamota si brad argintiu
- cu Camelia Japonica
- cu patchouli si neroli
- cu ulei de macadamia si unt de shea
- cu ulei de argan pentru o hidratare profunda si un efect biorestructurant si regenerant asupra lipidelor pielii.
Alegeti formula care vi se potriveste in functie de caracteristicile fiecarui gel de dus astfel incat sa se adapteze nu numai preferintelor ci si tipului de piele.
Aceste geluri de dus se gasesc online, iar pretul este cuprins intre 16 - 21 lei in functie de varianta aleasa.



Comentarii