Noua periuta de dinti cu creion pentru albire Colgate Max White Expert Review

Un zambet frumos confera incredere in sine, de asemenea degaja si o imagine pozitiva dar si sanatate. Cu o ingrijire adecvata puteti obtine frumusetea dintilor, dar si a zambetului care va face sa fiti mai increzatori. Pana acum am mai avut in gand sa-mi albesc dintii la un cabinet stomatologic dar in urma documentarii si avand dintii sensibili am renuntat la idee... pana am vazut la tv reclama cu aceasta periuta de dinti Colgate Max White Expert White cu creion de albire.
Dupa Paste am fost in vizita la o veche cunostinta din liceu care m-a intrebat ce fac de am dintii asa frumosi, sigur ma spal de mai multe ori pe zi. I-am zis ca nu ma spal de multe ori pe zi si am  inceput sa-i povestesc despre ritualul ingrijirii dintilor mei care ar trebui sa-l urmeze orice persoana pentru o sanatate de fier: ma spal pe dinti de doua ori pe zi (seara inainte de culcare si dimineata inainte de micul dejun nu dupa), folosesc ata dentara dupa fiecare masa sau periute interdentare, la fiecare spalare pe dinti folosesc periuta de limba si apa de gura si nu in ultimul rand am grija sa nu las cariile sa se dezvolte si sa-si faca de cap deci merg la stomatolog o data la 6 luni pentru detartraj (indeparteaza tartrul ce se formeaza prin mineralizarea in timp a placii bacteriene impreuna cu sarurile de calciu din saliva si poate fi un factor favorizant al aparitiei bolii paradontale).
Eu facand asta de multi ani mi s-a parut ceva normal ritualul meu insa ei i s-a parut prea mult timp pierdut (o singura spalare pe zi fiindu-i suficienta) insa cu toate astea mi-a cerut sa-i recomand stomatologul meu avand anumite probleme. Recunosc ca si eu faceam asta cand eram in liceu, nu respectam un program strict si ma spalam pe dinti ori dimineata dupa micul dejun ceea ce este foarte gresit ori seara. Si nu e bine sa ne spalam doar dimineata ci si seara. In caz contrar resturile de mancare de peste zi vor ajuta la formarea cariilor, a tartrului si in plus multe din problemele dentare face ravagii si in interiorul corpului nostru. Stiati ca multe boli apar si din cauza igienei dentare precare? Ei bine, da este adevarat si nu trebuie sa ne neglijam sanatatea. Sa nu mai vorbim ca o respiratie urat mirositoare strica imaginea unei persoane si ne indeparteaza de celelalte persoane. Asa ca e mai usor sa avem grija de noi pentru noi (din toate punctele de vedere). Scuza "nu avem timp" nu ar trebui sa existe cand e vorba de sanatatea si corpul nostru. Intr-adevar timpul este scurt, dar daca ne planificam timpul responsabil avem timp si pentru noi.

Asa...sa revenim la periuta colgate Max White. De ce am ales sa o cumpar?
Mi s-a parut mai inofensiva  si mai ieftina decat tratamentele de albire profesionale. Am achizitionat-o in urma cu 3 saptamani dar scriu abia acum despre ea deoarece am vrut sa fac testul celor 3 saptamani de utilizare continua in urma caruia ar fi trebuit sa am dintii mai albi cu 3 nuante.
Instructiunile de utilizare sunt urmatoarele:
- folositi pasta de dinti impreuna cu periuta de dinti cu peri de lustruire si insertii de cauciuc pentru indepartarea petelor
- dupa spalare aplicati gelul pentru albire pe dinti doar rotind manerul creionului (utilizare rapida, fara clatire)
- dupa utilizare pastrati creionul in interiorul periutei
- pentru cele mai bune rezultate folositi periuta de dinti si ulterior aplicati gelul cu ajutorul creionului,
 de doua ori pe zi
- utilizare continua, timp de 3 saptamani pentru rezultate vizibile 
- produsul poate fi folosit doar de catre persoanele cu varsta de peste 12 ani.
Periuta Colgate Max White cu creion de albire am gasit-o in Carrefour la pretul de 61 lei. In instructiuni se recomanda si utilizarea pastei de dinti din aceeasi gama care se gaseste la pretul de 22 lei 75 ml. Mi s-a parut cam scumpa asadar am folosit o alta varianta colgate Max White One Optic sau Colgate Total Pro Gum Health Whitening. Am folosit periuta de dinti impreuna cu aceste doua paste (prima o folosesc si in prezent iar cea de a doua am folosit-o in prima saptamana). Probabil am gresit facand asta si trebuia sa respect recomandarea sa folosesc exact pasta de dinti Colgate Max White Expert White. Prin urmare dupa cele 3 saptamani de utilizare nu am observat dinti cu 3 nuante mai albi, ci aproape cu 2 nuante mai albi, sau poate nu vad eu bine :D. Periuta desi pare rigida si putin cam mare, nu raneste gingia si curata temeinic spre deosebire de alte periute. Gelul de albire are un gust placut si e posibil sa intre in saliva. Nu cred ca se absoarbe complet in smalt mai ales ca saliva este prezenta in permanenta. Pana acum nu am observat vreo reactie adversa in caz de ingerare.
 Insa mai am gel de albire pentru inca 3 saptamani si o sa incerc si cu pasta recomandata sa vedem daca rezultatele vor duce la dinti si mai albi.
 Desi sunt cam sceptica in rezultate de lunga durata, conteaza foarte mult si ce alimente consumam. 
Printre alimentele care pateaza dintii se numara:
- ceaiul
- cafeaua
- ciocolata
- citricele
- bauturile pentru sportivi
- coacaze, zmeura, mure si afine
- sfecla
- sucurile acidulate inchise la culoare
- sosul de soia
- vinul rosu.
Cafea nu beau absolut deloc, la fel nici bauturi pentru sportivi, sucuri acidulate, sos de soia (rar) iar vin rosu doar la ocazii speciale. Dar cum sa treaca vara fara sa consumam coacaze, zmeura, mure si afine care au inundat tarabele. Probabil daca veti elimina toate aceste alimente pe perioada tratamentului si veti utiliza si acea pasta de dinti recomandata de ei, veti obtine 3 nuante mai albi, insa cand va veti relua obiceiurile rezultatul va disparea. Si ma gandesc ca sunt foarte multe persoane care consuma cafea, oare cate din ele ar renunta la acet obicei pentru dinti cu 3 nuante mai albi care nu dureaza o vesnicie ;))? 
Daca tinem mortis sa avem dinti albi ca personalitatile din reviste, se merita sa facem sacrificiul dar nu stiu daca merita sacrificiul fructelor de padure mai ales cand doar in sezonul de vara le gasim proaspete, aromate si fara chimicale. Cred ca o sa mai incerc o data in sezonul rece, atunci nu folosesc prea mult din lista alimentelor ce pateaza. Pana atunci ma multumesc cu dintii mei albi asa cum sunt ei rontaind de toate...sanatosi sa fie :D.
Am mai auzit despre tratamente de albire a dintilor acasa intr-un timp rapid cu produse ce contin peroxid de hidrogen intr-o concentratie mai mare. Sunt ceva mai scumpe, dar indeparteaza atat petele de suprafata cat si cele de sub malt, previn deshidratarea dintilor si au un pH neutru pentru albire in conditii de siguranta. Tratamentul complet dureaza 7 zile, insa dintii sunt vizibil mai albi numai in 3 zile. Cam asta promite Colgate Visible White - un produs de albire profesionala ce contine 9% peroxid de hidrogen si costa in jur de 250 RON. Sau produsele Crest Whitestrips 3D cu preturi cuprinse intre 189 - 399 RON cutia.

 Voi ce produse de albire a dintilor ati folosit si recomandati?

Mai jos aveti si cateva poze din prima saptamana si pana in a treia (prezent). Se observa diferenta? In poza cu dintii in prezent sa stiti ca nu am ruj pe buze ci suc de fructe de padure ;))). Poza am facut-o exact astazi dupa ce am preparat un tort cu fructe de padure iar cu sucul ramas de la ele m-am prostit putin colorandu-mi buzele. Rau nu a facut dimpotriva...pe langa faptul ca mi-a colorat buzele frumos vitaminele au patruns in interior si mi-au hranit buzele. Ce spuneti, merita cei 61 RON?
La farmacia Tei am descoperit ca aceasta costa doar 53 RON, pe alte site-uri 65 RON...deci se gasesc si variante mai ieftine online. Eu daca m-am grabit, se pare ca am nimerit varianta de mijloc.



Completare: veti obtine rezultate doar daca aveati grija de igiena voastra orala si inainte de a folosi produsul. De exemplu daca acest produs l-ar folosi bunicu care nu merge la stomatolog si nu are grija de dintii lui, nu cred ca s-ar vedea rezultate ca si in cazul meu. Nu este un produs minune care strapunge stratul de tartru si carii pentru a ii face mai albi. Sa fim realisti!
 Am decis sa mai adaug o completare deoarece m-a indignat comentariul de mai jos spunand ca nu sunt poze reale. Sunt absolut reale! Fara modificari in photoshop si alte bazaconii. Si cred ca cine are ochi sa vada, vede. Nu am dintii perfecti ca la teleshopping. Se vede clar ca dintii mei nu sunt chiar asa drepti s.a. 
Dar cred ca trebuie sa iau si partea buna din comentariul asta: am dinti potriviti pentru reclame teleshopping. Poate ar trebui sa particip la campanii de publicitate. Nu ar fi o idee rea! Cereri sa existe. Uite asa vin ideile, chiar si din rautatile altora :))). Pacat ca nu-mi doresc sa devin persoana publica.













Comentarii

  1. ȚEAPĂ! Folosești și fotografii de teleshopping, false, de culori diferite. Rușineeeee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Ion Popescu, aceste poze sunt reale (ale mele) nu sunt de la teleshopping, unele sunt cu blitz altele fara, nuante de ruj diferite, primele poze cu dintii sunt facute cu telefonul celelalte cu aparatul foto...acestea sunt cauze ale diferentelor. Daca te uiti bine la poze buzele sunt aceleasi, dintii sunt aceeasi...nu stiu la ce teleshopping ai vazut poze cu buze fara ruj, cu ruj, ranjind (ca in pozele mele) s.a. Nu stiu la ce teleshopping as gasi eu aceleasi buze, dinti si culoare de ruj exact pentru articolele mele. Nu este nici o teapa! Este pur si simplu un review al produsului pe care l-am folosit eu. Daca am grija de dintii mei si arata mai bine ca ai altora, nu este problema mea. Daca te uiti si la alte articole de exemplu cel despre rujurile semipermanente in care am folosit diferite produse/nuante de ruj (http://www.badita.com/2016/06/super-magic-lip-tatto-vs-ruj.html) vei observa aceleasi buze si aceeasi dinti. Rusine tie ca judeci fara sa stii adevarul. De obicei cand facem niste acuzatii ar trebui sa venim cu niste argumente solide, dovezi... Dar in acest caz ma indoiesc ca ai putea veni vreodata cu dovezi cand adevarul este de partea mea. Daca nu erau pozele mele nu puneam sigla "www.badita.com" pe poze. Deci nimeni nu ar putea sa ma denunte ca am folosit pozele fara drepturi de autor pentru ca eu sunt autorul pozelor, eu sunt modelul din poza si am ca si dovada pozele intregi cu tot cu fata. Si nu cred ca mai este cineva identic ca si mine :))). Dar cam asta este in ziua de azi, judecam, aruncam rautati asa din lipsa de ocupatie si in necunostinta de cauza. "Oamenii spun, arata si ofera ceea ce au in suflete". O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara,
    Am achizitionat si eu acest produs si mie se pare ciudat sa aplic creionul si sa stau cu el asa pe dinti .Dvs asa ati procedat sau il folosesc eu gresit ?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. trebuia sa faci pozele in aproximativ aceleasi conditii, daca intentia era sa se poata face o comparatie. Nu isi mai au nici un rost daca o data ai bagat blitz, o data nu, o data era ziua, o data noaptea. Ce comparatie se mai poate face? Mai ales ca e vorba de niste diferente sensibile de culoare alba.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand am facut pozele, intentia mea nu a fost sa fac un articol ci doar pentru mine. Apoi cand am vazut si rezultatele in a 3-a saptamana am decis sa fac si un articol. Astfel am decis sa public si primele poze si nu doar ultimele. Nu inteleg ce atata caz. Daca doriti cumparati daca nu, nu. Simplu! Nu eu am fabricat produsul, eu doar l-am testat si am dorit sa impartasesc parerea mea mai departe. Puteam sa nu public pozele deloc doar sa povestesc. Si cred ca era mai bine. Eu cand am cumparat produsul nu am stat sa sar in cap la altii ca o poza e mai inchisa si una mai deschisa s.a. Am cumparat produsul pentru ca eram curioasa si punct. Dupa cum am mai spus la aruncat cu pietre toti suntem buni. Cu blit sau fara blit diferentele tot se vad. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua anonim (15 august)! Nu procedati gresit, asa este produsul, un gel gros care cu siguranta intra si in saliva dupa cum am povestit si in articol. Dar pana acum nu am observat nici o reactie adversa. Oricum, dupa un timp nu se mai vede.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si inainte sa criticati si sa sariti in capul cuiva, cititi tot articolul cap-coada. Chiar am citit o multime de comentarii la mai multe articole despre acest produs, in care oamenii scriau ca nu e bun, nu functioneaza. Dar nu inteleg de ce aveti asteptari marete de la un produs ieftin si cu o concentratie mica de peroxid de hidrogen. Daca doriti ceva puternic atunci costul se ridica de la 200 lei in sus sau daca vi se par scumpe atunci folositi alte metode preparate acasa precum pasta de bicarbonat cu peroxid de hidrogen s.a. Inainte de a folosi un produs cred ca ar trebui sa va evaluati mai bine necesitatile voastre si apoi sa alegeti pe ce sa dati bani. Nu aruncatii banii pe orice relcama de la tv ca nu toate se potrivesc tuturor. Am mai scris si la finalul articolului ca acest produs nu face minuni daca aveti tartru/carii si apoi va mirati de ce nu vi se albesc dintii. Nu se albesc pentru ca produsul nu este potrivit nevoii voastre. Si pe langa folosirea unui produs de albire cumparat sau preparat acasa, si stomatologul trebuie vizitat mai des (o data la 6 luni obligatoriu pentru detartraj...).

    RăspundețiȘtergere
  8. Folosesc produsul de cateva zile si nu stiu daca il folosesc corect sau are gelul meu vreo problema ! Se strange pe dinti ca o guma de mestecat si in plus au inceput sa ma doara dinti, au devenit sensibili !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu