Jocul de-a soarecele si pisica in cuplu - cand jocul e benefic?


Cine nu a urmarit incantat cursa nebuneasca dintre Tom si Jerry si cine n-a jucat macar o data acest joc? Cred ca e imposibil sa nu-l fi vazut toata lumea, mai ales ca e preferatul celor mici cat si celor mari. Poate de asta suntem tentati sa-l jucam si in cuplu intr-un mod nedeclarat si natural, dar oare cu ce riscuri?
De-a lungul vietii, fiecare dintre noi a fost fie pisica, fie soarece. Daca ar fi sa ne alegem personajul, probabil ca pisica ar avea cele mai multe voturi. E mai simplu sa fii puternic si asupritor decat victima, nu? Desi la prima vedere nimeni nu-si doreste sa fie victima, totusi soarecele are avantajele lui.
In goana pentru salvare, sunteti nevoiti sa dezvoltati strategii, sa va adaptati si sa fiti mereu in alerta. Nu-i tocmai o fericire, dar este un antrenament util pentru viata, putand face fata mai usor situatiilor neprevazute. Dar in cuplu aceste roluri capata semnificatii si repercusiuni cu doua taisuri.
Cand jocul e benefic?
Sunt persoane care adora sa se tachineze, asa isi exprima mai bine sentimentele, este modul lor de relationare. Daca partenerii sunt astfel croiti, desi acest gen de relatie consuma multa energie, partenerii se simt bine si sunt in elementul lor. In acest gen de relatie, cursele nebunesti se incheie intotdeauna cu impacari, cu focuri de artificii s.a...Si, cum toata lumea e fericita cand totul se termina cu bine, maine jocul poate reincepe.
El pisica, tu soarece
Uneori e bine sa jucati rolul de victima, intotdeauna aveti ceva de castigat, iar, noi femeile, suntem maestre in a ne induiosa partenerii cu neputintele noastre. Dar uneori devine enervant si frustrant ca el sa vrea tot timpul sa conduca sau mai rau, sa va urmareasca la tot pasul, sa va verifice si sa simtiti cum in orice moment are ceva de comentat. Insa e bine sa negociati macar perioade de liniste, daca nu de schimb de roluri ori.
Tu pisica, el soarece
E o pozitie pe care orice femeie si-o doreste, dar e greu e atins mai ales daca si partenerul are o personalitate puternica. Desi e bine pentru voi, pentru cuplu poate fi o incercare. Asa cum nici voua nu va place sa va stiti asuprite, nici partenerii nu vor accepta acest rol la nesfarsit. Aveti mare grija cum puneti problema, pisicile pot fi si blande, dragalase si seducatoare. Gherutele aratati-le doar cand se ingroasa gluma. In felul acesta va pastrati linistite pozitia.
Schimb de roluri
Pentru psihicul partenerilor, dar si pentru echilibrul in cuplu, e bine ca din cand in cand, rolurile sa fie schimbate, intr-un acord tacit. In felul acesta, fiecare poate experimenta pozitia celuilalt, o situatie foarte buna, in care sa va reganditi actiunile. Ca vorba aceea "nu face ce tie nu-ti place!"
Daca ajungeti sa faceti acest schimb intr-un mod natural, relatia poate avea suisuri si coborasuri, dar si carari batatorite impreuna, ceea ce reprezinta un mare castig.

La voi in relatie care este soarecele si care pisica? Considerati ca este benefic acest joc intr-o relatie?

Comentarii