Oboseala cronica cauze si tratament

Suprasolicitarea si stresul prelungit si-au spus cuvantul si acum te resimti. Dar nu trebuie sa lasi simptomele suparatoare sa-ti vina de hac. poti sa previi instalarea acestei afectiuni periculoase apeland la cateva masuri simple, utile pe termen lung.
Deprinde obiceiuri sanatoase - mic dejun in fiecare dimineata, pranz luat in tihna, exercitiu fizic moderat, plimbari, gandire pozitiva, renuntarea la tutun si alcool. La culcare, bea o cana de lapte cald cu miere. Un regim de viata echilibrat si cu pauze de lucru, precum si o alimentatie adecvata te tin departe de oboseala cronica.
Hidrateaza-te suficient - bea cel putin doi litri de apa pe parcursul unei zile, nu doar cand ti-e sete. Deshidratarea are ca efect stari de oboseala si indispozitie. Si ceaiurile sunt foarte bune: ceai verde, sunatoare, tei, macese, valeriana, salvie, busuioc. Au antioxidanti care distrug radicalii liberi aparuti in starile de surmenaj.

Ia combinatia magneziu plus vitamina B6
Ajuta in stari de oboseala si actiuneaza ca tonic general. Completeaza cu o dieta bogata in fibre - le gasesti in cereale, iaurt, legume, fructe si nuci. Contribuie la detoxificare, responsabila cu starile de moleseala si irascibilitate. Pestele, spanacul, nucile stimuleaza activitatea cerebrala si regleaza tensiunea arteriala. Lipsa de fier, de vitamina B9 (acid folic) sau de B12 da oboseala. La fel, excesul de alimente procesate.

Aplica terapiile complementare - masaj, acupunctura, yoga, reflexoterapie, balneoterapie. Contribuie la diminuarea stresului si dau o stare de bine intregului organism, pentru ca favorizeaza o circulatie optima, elimina tensiunea musculara si au impact pozitiv asupra sistemului nervos. Mai mult, ajuta la eliminarea toxinelor, responsabile de starea permanenta de slabiciune. Solutiile folosite de vechime ne ajuta si astazi in tratarea celor mai diverse afectiuni.

Incearca remediile naturiste - ginsengul imbunateste activitatea cerebrala si inlatura oboseala, Rhodiola rosea sau radacina de aur este buna in perioadele de stres, iar scortisoara creste nivelul energic al organismului.

Comentarii