Importanta antreului si a grasimilor in cura de slabire

Importanta pe care o au antreurile in organism este influentata in principal de alimentele din care sunt preparate si de locul pe care-l ocupa in meniu. De exemplu pot sa deschida apetitul sau pot da senzatia de satietate dar pot sa acopere si o parte din necesitatile nutritive ale organismului prin aportul nutritiv din compozitia lor.
In afara de placerea de a va bucura de un antreu bine preparat sau bine servit el prezinta o anumita importanta in cazul in care sunteti obisnuiti sa luati o msa completa ce contine si antreu va fi frustrant sa renuntati la el. Daca familia mananca mezeluri sau un alt aperitiv care nu este prea bun atat pentru organism cat si pentru silueta in loc sa stati deoparte, pregatiti o salata pentru o astfel de salata pentru a va permite sa impartasiti cu ei in mod placut acest moment. Daca trebuie sa aveti stomacul plin pentru a va simti satul, la antreu alegeti ori ciorba ori salata de legume proaspete pentru a va permite sa rezistati mai bine.
Daca o salata fara ulei sau o ciorba fara smantana vi se par mai putin delicioase, puteti consuma la antreu cantitatea de substante grase (ulei, unt sau smantana) propusa pentru felul principal astfel incat puteti consuma la antreu o salata de cruditati cu dressing de ulei si alte mirodenii iar la felul principal somon cu dovlecei dar fara nici un fel de grasime. Pentru ca mancarea sa nu va ingrase, fiind in acelasi timp gustoasa si echilibrata adaugati o cantitate mica de grasime. Organismul are nevoie de grasime iar pentru a reusi sa slabiti, in functie de gusturi, retete dar si in functie de continutul de grasime folositi de exemplu la felul principal la alegere: 1 lingura de ulei, 1 lingura de unt, 1 lingura de margarina, 2 linguri de unt nesarat cu 60 % grasime, 2 linguri de smantana cu 12 % grasime, 2 linguri si jumatate de vinegreta ori 2 linguri de maioneza dietetica. Daca veti alege sa folositi aceasta cantitate de grasime la gatit nu mai adaugat apoi si in farfurie la servire. Pentru a va mentine sanatatea si o buna functionare a sistemului cardiovascular consumati cat mai des posibil uleiuri in stare cruda (renuntati la prajeli), de exemplu alegeti uleiurile gustoase si savuroase precum uleiul de masline, uleiul de nuca sau uleiul de samburi de struguri cu rozmarin (eu am gasit la Lidl).

Comentarii