Ce alimente consumam cand facem sport?

Pentru un corp de invidiat un rol foarte important il au atat exercitiile fizice cat si o dieta echilibrata si corespunzatoare pentru a-ti hrani organismul cu energie pura ce te transforma din interior spre exterior.
O alimentatie de calitate este la fel de importanta ca si tehnicile de antrenament. Deci sportul constituie scanteia si nutritia este combustibilul. Daca nu exista amandoua nu veti obtine nici foc si nici rezultate.
Antrenamentul ar trebui sa fie format din: de exemplu intr-o zi faceti antrenament cu greutati pentru partea superioara a corpului, a doua zi faceti 20 de minute aerobic, a treia zi antrenament cu greutati pentru partea inferioara a corpului, a patra zi faceti 20 de minute de aerobic, a cincea zi antrenament cu greutati pentru partea superioara a corpului, a sasea zi 20 de minute de aerobic, a saptea zi luati o pauza si apoi continuati tot asa inversand antrenamentul cu greutati a partii inferioare cu partea superioara dar zilele de aerobic le lasati asa tot timpul si veti vedea rezultate uimitoare cu adevarat (nu trebuie sa mancati nimic cu doua ore inainte de a face sport pentru ca va va fi foarte greu sa o faceti cu un stomac ingreunat si in plus va poate crea un disconfort enorm, nici stomacului nu ii va prii si nici exercitiile nu le veti executa cum trebuie si o alta regula este sa mancati la minim o ora dupa ce ati facut sport). Iar in ceea ce priveste alimentatia nu ar trebui sa va lipseasca:

Din categoria proteinelor:
- piept de pui (la gratar, la cuptor sau fiert, la fel pentru toate celelalte tipuri de carne)
- piept de curcan
- peste si alte crustacee precum si cele de mai jos
- somon
- ton
- creveti
- fleica de vita
- friptura de muschi de vita (slab)
- sunca slaba
- oua
- branza de vaci slaba (cam 4,5 -5 % grasime, nu mai putin)
Din categoria glucidelor:
- cartof copt/fiert in coaja
- cartof dulce
- dovleac, dovlecei
- orez brun fiert
- prez salbatic fiert
- paste fainoase integrale
- fulgi de ovaz, orz, mei, quinoa
- fasole boabe, linte
- porumb
- capsuni, afine, mure, fructe de catina
- banane putin coapte
- pepene
- mar
- portocale
- iaurt degresat, grecesc 2% grasime
- paine integrala.
Din categoria vegetalelor:
- broccoli
- sparanghel
- morcovi
- conopida
- fasole verde
- ardei gras verde
- ciuperci
- spanac
- rosii
- mazare
- varza de bruxelles
- anghinare
- varza
- telina
- castravete
- ceapa
- zucchini
(bineinteles ca aceasta categorie poate fi extinsa dar acestea sunt cele mai esentiale care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica)

Comentarii