Retete pentru un ten frumos si sanatos

Tenul reflecta starea sanatatii si de asta este foarte important sa scapam de toxinele care congestioneaza tesuturile si cauzeaza aparitia petelor si a iritatiilor. Pentru infrumusetarea pielii un ceai simplu si gustos din cirese proaspete este solutia. Ciresele sun bogate in  vitamine antioxidante A si C, precum si in calciu, magneziu, potasiu si fier. Ciresele hranesc pielea si terminatiile nervoase si te mentin tanar. Pe langa toate astea ciresele ajuta functiile renale, hepatice, intestinale si stimuleaza eliminarea toxinelor. Vitaminele importante pentru piele sunt:
- vitamina C formeaza colagen si elastina care mentin pielea fara riduri
- vitamina A mentine pielea elastica, sanatoasa, curata, fara pete si asigura vindecarea rapida
- vitaminele B ajuta la echilibrarea functiilor pielii, sistemului nervos, astfel marind rezistenta la stres.
Iata si cateva retete pentru un ten frumos:
Ceai chinezesc de cirese

Ingrediente:
- 300 ml apa fiarta
- 1 lingura de gem de cirese fara zahar (vara folositi cirese proaspete)
- 1 lingura de miere de salcam
- 1 lingura de zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Intr-o cana mare se pune gemul de cirese, sucul de lamaie si mierea. Deasupra se toarna apa fiarta, se amesteca bine, se lasa la infuzat 5 minute dupa care se bea.
Terci din faina de ovaz si prune:
Aceasta bautura pe baza de ovaz este un adevarat tonic pentru sistemul nervos, calmand tensiunea. Este una dintre cele mai bune metode de a-ti ajuta pielea sa ramana tanara si sanatoasa. Fibrele din ovaz favorizeaza aliminarea prin intestinul subtire in timp ce prunele are eficiente proprietati laxative, ce face din aceasta bautura un tonic hranitor si un agent de curatare a petelor de pe piele. Sucul de mere contribuie la actiunea detoxifianta ce stimuleaza ficatul si functiile intestinale prin efectul sau diuretic.
Ingrediente:
- 900 ml apa plata
- 450 ml suc de mere proaspat
- 100 g prune uscate
- 50 g ovaz
- 2 linguri de miere de salcam.
Mod de preparare:
Se pun prunele in apa si se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic timp de 30 de minute pana ce se inmoaie. Se scot samburii daca sunt, apoi se adauga ovazul, amestecand pana ce incepe sa fiarba. Se lasa la fiert amestecand continuu timp de 5 minute pana ce se ingroasa. Dupa care se da deoparte, se adauga mierea si sucul de mere. Se serveste cat e cald iar cand se raceste reincalziti urmatoarea portie.
 

 

Comentarii