Ce ne spun buzele despre sanatatea noastra?

Trebuie acordata atentie limbii, obrajilor, ochilor si mainilor deoarece toate aceste organe definesc starea organismului nostru deci ascultati-va pulsul, examinati culoarea limbii si liniile fetei. Culoarea pielii, cercurile de sub ochi, starea buzelor, parul de pe fata, leziunile pielii si multe altele vorbesc despre bolile noastre.
Buza superioara semnaleaza starea stomacului, a esofagului si pilorului gastric iar buza inferioara reflecta posibile probleme ale intestinului gros, precum si ale celui subtire.
Daca ambele buze par cazute, lasate in jos, aceasta denota rea digestie, deficit de substante nutritive precum si o slaba functionare a intestinului. Cred ca ati observat ca multi dintre noi respiram pe gura si asta nu se intampla intotdeauna din cauza ca nu putem respira pe nas ci o asemenea stare indica o dereglare de metabolism, care adesea este cronica si se manifesta prin:
- moleseala
- oboseala
- iritabilitate, acestea fiind de obicei primele manifestari exterioare ale bolii.
Buzele de culoare rosu-aprins confirma existenta hipertensiunii si a unor boli respiratorii.
Buzele albicioase arata ca organismului ii lipseste oxigenul.
Buzele de culoare liliachiu-inchis indica un exces de colesterol in organism.
Modificarile hormonale se reflecta in acele linii verticale care apar pe buze (acestea se observa mai ales cand se aplica ruj). Daca asta se intampla la o varsta frageda cel mai bine este sa consultati un medic deoarece poate fi un indiciu al imbolnavirii organelor reproducatoare.
Toate aceste semne indica fie despre faptul ca organismul este epuizat si necesita refacere, fie existenta unui anumit dezechilibru care, ulterior, va genera probleme. Tot ceea ce trebuie sa retinem este sa fim intotdeauna atenti la orice mic semnal dat de organismul nostru prin orice mica schimbare.
Desi ni se dau sfaturi ca trebuie sa facem o data pe an sau o data la 6 luni un control, unii doctori nu considera ca sunt necesare acele controale. De exemplu cand am fost prima data la un consult oftalmologic, am fost intrebata daca am vreo problema si bineinteles ca nu aveam nimic dar voiam sa fiu sigura ca totul este bine avand in vedere ca niciodata nu am fost la un astfel de control iar raspunsul a fost: atunci de ce ai mai venit...

Comentarii