Criosauna pentru un corp intinerit

Aflandu-ma intr-un salon nu aveam altceva de facut decat sa ma uit la programul tv special al saloanelor, am citit multe lucruri interesante printre care si despre criosauna. Fiind un lucru nou bineinteles ca primul gand a fost ca trebuie sa incerc si eu neaparat. Inca nu stiu cat costa dar m-am interesat de beneficii si cu siguranta o sa incerc daca pretul e pe masura posibilitatilor mele (mai ales ca am norocul de a avea una si la mine in oras). Este o noutate in Romania dar poate in viitor va deveni ceva mai popular si pe la noi. Deocamdata criosauna o gasim in urmatoarele orase:
- Arad (2 centre de criosauna)
- Bucuresti (3 centre de criosauna)
- Cluj-Napoca (1 centru de criosauna)
- Iasi (1 centru de criosauna dar aici se gaseste si unicul importator Criosauna in Romania)
- Piatra Neamt (1 centru de criosauna)
- Chisinau, Republica Moldova (1 centru de criosauna)
- Debrecen, Ungaria (1 centru de criosauna).
Crioterapia sau terapia prin frig se practica de secole sub diverse forme precum comprese reci, gheata s.a. Aerocrioterapia este o ramura a crioterapiei si consta in racirea simultana a intregului corp in mediu gazos, cu temperatura extrem de scazuta.
Aerocrioterapia sau criosauna este opusul unei saune conventionale, organismul fiind expus pentru foarte scurt timp la o temperatura cuprinsa intre -120°C si -180°C. Dar cu toate ca valorile sunt extrem de scazute, corpul nu ingheata, deoarece aerul din criosauna este foarte uscat. In aer umed, aceasta temperatura ar fi insuportabila pentru organism. Socul termic scurt si controlat ajuta organismul sa-si   regaseasca echilibrul, elimina stresul si consecintele sale, reduce celulita si greutatea corporala. In timpul unei proceduri, se pot pierde 150-200 kcal iar intre proceduri peste 1000 kcal, ceea ce inseamna ca dupa o serie de 20 - 30 proceduri, greutatea corpului poate scade cu 7-10 kg.
Ce beneficii are criosauna?
- are efecte curative
- reprezinta o cale rapida de tratament si recuperare dupa traumatismele sportive, dar si de refacere rapida a capacitatilor sportive dupa efort prelungit
- se pot trata eficient si o parte dintre cele mai frecvente afectiuni cronice
- scapati de celulita si de kilogramele in plus
- stimuleaza sistemul imunitar
- regenerare naturala a celulelor
- regleaza activitatea hormonala si metabolismul
- organismul genereaza mai multe endorfine ceea ce da intregului corp o stare tonica, de bine.
Mai sunt si alte domenii de aplicare a aerocrioterapiei precum in: reumatologie, hepatologie, neurologie, ginecologie, endocrinologie, pneumologie, cardiologie, dermatologie, ortopedie. Deci am putea spune ca este solutia tuturor problemelor noastre. Chiar asa o fi? Nu ramane  decat sa incercam pentru a ne convinge, asta daca ne si permite bugetul;))...Gata am aflat si cat ar fi o sedinta de aerocrioterapie in Iasi, 80 lei iar prima sedinta de acomodare ajunge la 40 lei (acceptabil, iar 10 sedinte 725 lei si pretul tot creste in functie de cate sedinte dorim;))).
Voi ce puteti spune despre criosauna, ati avut ocazia de a incerca? Ati observat imbunatatiri?


Comentarii

Trimiteți un comentariu