Bai tratament pentru intreg corpul

Pentru frumusetea si sanatatea pielii intregului corp, baia este unul din tratamentele cele mai indicate. Este suficient sa adaugati in apa din cada 2 cesti de decoct de plante sau 15 picaturi de ulei esential, sau 30 g de plante uscate sau verzi (daca doriti sa folositi aceasta varianta, plantele trebuie puse intr-un saculet de panza, inchis si lega sub robinetul cazii, astfel incat apa calda care curge deasupra sa extraga principiile active ale plantelor). Eu folosesc la orice baie, si chiar in apa din sauna am incercat de curand sa adaug ulei esential de lavanda. Mi-am facut un obicei din asta si il folosesc de fiecare data atunci cand simt nevoia sa ma relaxez total. Este nevoie, bineinteles, sa folositi plantele sau uleiurile potrivite pentru problema pe care vreti s-o tratati. In baile cu plante, principiile active dizolvate in apa patrund in piele prin porii dilatati de caldura apei si facuti astfel mai permeabili.
Printre aceste principii active se afla si uleiurile esentiale care, dupa ce s-au raspandit in apa, actioneaza si prin inhalatie, iar pentru a permite principiilor active sa actioneze, baia trebuie sa dureze minim 20 de minute. In timpul baii tratament, nu trebuie sa se foloseasca spumant de baie, sapun si nici gel de dus, deoarece substantele tensioactive pe care le contin acestea interfereaza cu esentele vegetale.
In apa baii tratament, trebuie sa adaugati in functie de necesitate, urmatoarele ingrediente naturale:
- pentru tonifiere si stimulare a reinnoirii epidermice, adaugati in apa de baie un decoct de rozmarin
- pentru pielea uscata si predispusa la iritatii, este util decoctul de nalba sau ulei esential de nalba, efectele sale sunt mai puternice daca in apa se adauga si o mana de amidon.
- pentru actiunea sa astringenta si de curatare a epidermei, este util uleiul esential de cimbrisor sau un decoct de cimbrisor.
- pentru actiunea sa tonifianta si impotriva vergeturilor, este util uleiul esential de santal.
- pentru actiunea lor vitalizanta si tonifianta, sunt utile uleiul esential de lamaie si uleiul esential de lavanda.
- pentru actiunea lor depurativa si tonica, se pot adauga in apa calda din cada 100 g argila verde ventilata pentru fiecare baie (se gaseste in magazinele naturiste), care actioneaza mai ales pentru curatarea epidermei, sau puteti adauga saruri de la Marea Moarta (se adauga doua maini de saruri, direct in apa), care exercita o importanta actiune de detoxifiere si tonifiere.
- pentru stimularea circulatiei, activarea mijloacelor de protectie imunitara si remineralizarea tesuturilor, adaugati in apa de baie 30 g de alge uscate.

Comentarii