Terapia cu vin pentru sanatate - remedii pentru diferite afectiuni

Dupa cum  stim vinul rosu pe langa gustul sau inconfundabil are o multime de beneficii de oferit sanatatii noastre.Pentru femei este recomandat un pahar pe zi iar pentru barbati maxim doua pahare. Acest obicei aduce cu sine urmatoarele beneficii: 
- scade colesterolul
- protejeaza inima
- ajuta la slabire
- previne racelile
- controleaza nivelul de zahar din sange
- imbunatateste capacitatile cerebrale.
 Dar bineinteles trebuie consumat un vin bun, de calitate fara sulfiti. Eu il prefer pe cel de la bunica mea care e cel mai bun, natural, sigur, fara ingrediente dubioase adaugate, iar cand bei un pahar ii simti efectele nu te ia de cap rapid, ca cel ce contine sulfiti. Iata si alte remedii din vin ce trateaza anumite probleme de sanatate:
Pentru a trata anemia urmatoarele remedii sunt indicate:
  • In 500 ml de vin rosu fierbinte se toarna o lingurita de radacina de valeriana. Se lasa sa infuzeze timp de o ora dupa care se strecoara si se beau 3 cescute pe zi cu 15 minute inainte de mancare.
  • Se fierbe 800 ml de vin rosu cu 200 g de frunze de aloe vera tocate marunt si se fierb timp de 10 minute. Dupa ce se mai raceste putin de adauga 400 g miere, se strecoara  si se pastreaza intr-un loc intunecat si racoros. In primele doua zile se consuma cate o lingura numai dimineata, in urmatoarele 2 zile cate o lingurita dimineata si la pranz, apoi timp de 3 zile, de 3 ori pe zi, se consuma cate o lingura cu 20 de minute inainte de masa.
  • Pentru pofta de mancare si anemie se beau zilnic cu 20 de minute inainte de masa, cate 2 linguri de vin rosu vechi
  • In 3 litri de vin rosu se pun 2 kg de miere. amestecul se agita din cand in cand, timp de 3 zile apoi se consuma cate o ceasca inainte de masa de 3 ori pe zi.
Pentru dureri de cap:
  • Se pun flori de soc in vin si dupa 15 minute se aplica comprese pe frunte.
Pentru inflamatia ochilor:
  • Se inmoaie un miez de paine alba in putin vin rosu. Se aplica pe ochi, seara inainte de culcare.
Pentru eliminarea mirosurilor neplacute din gura:
  • In 500 ml de vin rosu se pun la inmuiat 2 linguri pline de menta. Amestecul se tine intr-un loc racoros si intunecos timp de o saptamana. Dupa care se strecoara si se foloseste de cateva ori pe zi, pentru gargara.
Pentru artoze, arterite:
  • Intr-un litru de vin rosu se pun 20 g radacini de ulm date prin razatoare. Dupa 24 de ore amestecul se strecoara si se consuma cate un paharel dimineata pe stomacul gol.
Pentru dureri in gat si un somn linistit:
  • Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de anason si 400 ml de vin rosu clocotit. Se lasa la racit timp de o ora dupa care se strecoara si se consuma zilnic cate o ceasca de 4 ori pe zi, cu cateva minute inainte de masa. Infuzia poate fi folosita si in caz de bronsita, raceala si stranut.

Comentarii