Remediu natural pentru diverticulita cu ajutorul caiselor

Diverticulita apare atunci cand, in zonele slabite ale peretilor intestinali, se formeaza mici saci sau buzunare, cunoscuti sub numele de diverticule. Sunt predispusi la diverticulita in special cei care sufera de constipatie cronica, iar cauza din spatele acesteia este lipsa fibrelor din dieta ca si lipsa exercitiilor. Uneori, la persoanele care sufera de asemenea problema, nu exista simptome sau acestea sunt foarte vagi, pe cand alte persoane sufera alternativ de diaree si constipatie, flatulenta si uneori, dureri in zona inferioara stanga a abdomenului. Solutia la aceasta problema este, inainte de toate, modificarea dietei.
Trebuie sa includeti multe cereale integrale, fructe si legume, care sunt toate, bogate in fibre. Este important sa mariti si consumul de lichide pentru a ajuta la reglarea activitatii intestinale si la remedierea constipatiei. Bauturile din fructe, cum ar fi ananasul si papaya, au virtuti terapeutice, fiindca au in continutul lor enzime care ajuta la digestie si la prevenirea diverticulitei. Perele, cartofii, orezul, orzul si meiul sunt excelente pentru a racori un intestin inflamat. Morcovii, varza, salata verde, spanacul si napii, folositi in sucuri de legume si supe creme, sunt de asemenea benefice, caci pot calma inflamatiile si pot regla activitatea intestinala.Bauturile cafeinizate trebuie evitate, caci produc contractii intestinale si maresc presiunea, prin aceasta agravand problema. Trebuie evitat consumul de carbohidrati rafinati, cum sunt produsele din faina alba, si alimentele care contin particule tari, cum sunt nucile, alunele, semintele, inclusiv semintele provenite din fructe ca zmeur, afinele, murele, rosiile si din legume cum este castravetele, caci acestea pot patrunde in saculete si pot agrava diverticulita. Aveti grija sa faceti cat mai multe exercitii fizice pentru a preveni aparitia acestei probleme.
Bautura de caise cu papaya si migdale
Aceasta combinatie consistenta, cremoasa si cu  adevarat savuroasa de fructe laxative si lapte de orez antiinflamator, va reduce inflamatia intestinala. Daca se consuma in mod regulat, va mentine intestinele in miscare si astfel va remedia problema.
Ingrediente:
- 300 ml lapte de orez
- 60 g papaya proaspata sau uscata (dar inmuiata in apa)
- 6 caise proaspete sau uscate
- 1 lingura de migdale macinate
- jumatate de lingurita de ghimbir proaspat ras.
Mod de preparare:
Daca folositi caise uscate, trebuie fierte in putina apa pana se inmoaie, dupa care se scurg de zeama. Se pun toate ingredientele in blender si se omogenizeaza bine. Se serveste imediat cu ghimbir presarat deasupra. Aceste cantitati sunt pentru o portie.

Comentarii