Detoxifierea ficatului cu morcov, mar, lamaie si ovaz

Ficatul este cel mai mare organ multifunctional, iar functionarea lui optima sau defectuoasa are un impact major asupra sanatatii noastre. Functiile principale ale ficatului sunt:
- descompune si elimina toxinele
- descompune si elimina excesul de hormoni
- echilibreaza zaharul din sange
- produce bila
- stocheaza substanele nutritive.
Si daca-l fortam prea mult, oboseste si cand oboseste apare moleseala, apatia, depresia, afectiuni ale pielii, digestie lenta si predispozitie la infectii sau raceli. Avand in vedere ca organismul omului modern este solicitat constant de regimul de viata agresiv si alert, are nevoie de perioade de relaxare si de curatare, urmand un regim de detoxifiere.
Iar rezultatele vor fi garantate: pierdere in greutate, mai multa energie, un ten mai luminos, balonarea dispare, digestie mai buna, organismul nu mai retine apa, mai putine dureri, dar si o minte mai limpede, si nu in ultimul rand, o stare generala excelenta, atat la nivel fizic, cat si psihic. In trecut, cand dietele se tineau doar cu apa si cu post negru, aparea si o "criza vindecatoare" care pana sa va simtiti bine, va face sa va simtiti, mai intai rau. Aceasta insa, este o simpla criza si are o explicatie la fel de simpla: pentru siguranta, corpul nostru stocheaza toxinele in tesutul adipos, dar cand pierdem in greutate aceste toxine sunt eliberate in organism, iar ficatul ca factor esential al detoxifierii trebuie sa se ocupe de ele. Ideea de baza a detoxifierii este sa sprijinim si sa usuram activitatea ficatului, oferindu-i substantele nutritive de care are nevoie, si nu sa-i dam mai multe de facut si nu trebuie sa faceti asta infometandu-va. Scopul curatarii este sa ajute ficatul la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor din dieta si inlocuirea lor cu substantele nutritive de care ficatul are nevoie pentru eficienta maxima. Uitati o dieta de detoxifiere cu mar, morcov si lamaie si una cu lamaie si ovaz:
Detoxifiere cu morcov, mar si lamaie
Se rad sau se marunteste in blender un mar, un morcov si o lamaie, apoi se adauga o lingura de miere de albine. Amestecul se mananca dimineata, la pranz si seara, timp de 3 zile. Se beau apa sau ceaiuri din plante, nu se mananca nimic altceva. In ziua a 4-a, se introduce in meniu cartofi, paine integrala sau graham si orice suc proaspat stors. Din ziua a 5-a treceti la regimul obisnuit. Tim de 21 de zile, seara inainte de culcare, beti incet 3 linguri de apa fierbinte, dupa care frecati tot corpul cu un prosop umed. Imbracati-va in pijamale uscate si culcati-va imediat. Se fac 4 astfel de cure pe an.
Insa persoanele cu gastrita si cu aciditatea marita a sucului gastric sau cu alte boli grave ale tractului gastro-intestinal si ale ficatului, trebuie sa ceara parerea medicului.
Detoxifiere cu lamaie si ovaz
Se incepe cu o lingura de suc de lamaie pe zi, amestecat cu 100 ml decoct de ovaz. Se bea cu inghitituri mici, cu 20 de minute inainte de masa, de 3 ori pe zi. Treptat doza de suc de lamaie poate fi marita, daca nu apare senzatia de disconfort la nivelul stomacului. Sucul dizolva foarte bine dopurile de colesterol din ficat si caile biliare, fara efecte adverse.
Voi ce cura de detoxifiere ati urmat? Ce rezultate ati avut?

Comentarii