Usturoiul, campion al vitalitatii - retete pentru o stare generala buna

Natura a pus la indemana noastra doua legume medicament: usturoiul si ceapa. Ele detin recordul binefacerilor in materie de sanatate. Usturoiul este vermifug, fortifiant, laxativ, diuretic, antiseptic, bactericid, rezolutiv, expectorant, febrifug, tonic vascular, hipotensor (scade tensiunea arteriala), antireumatismal, antiasmatic, afrodisiac. Contine vitaminele B1 si C, precum si o serie de oligoelemente (brom, cobalt, iod, magneziu, siliciu si zinc). Este foarte eficace in caz de tenie. Este suficient sa se bea, in fiecare dimineata, pe nemancate, sucul obtinut prin faramitarea si mixarea a trei capatani de usturoi si sa nu se manance nimic pana la masa de pranz. Iata cateva retete pentru sanatate:
1. Pentru o stare generala buna
Cura de 3 saptamani pe an, cu usturoi: se bea in fiecare zi, dimineata, pe stomacul gol, sucul obtinut prin mixarea a trei capatani de usturoi, fara sa se manance nimic pana la ora pranzului.
2. Pentru energie
Tinctura de usturoi pentru conservarea vitalitatii: intr-o sticla de 1 litru se pune 1/3 usturoi pisat, in 2/3 alcool. Se tine la macerat timp de 15 zile (cel mai bine in soare). Dupa aceea se consuma sub forma de picaturi. Se incepe cura cu 3 picaturi, intr-un paharel cu apa calda, baut dimineata, pe stomacul gol. Se creste doza in fiecare zi cu cate o picatura pana se ajunge la 25 de picaturi si apoi se scade zilnic cu cate o picatura, pana se ajunge la 3 picaturi.
Vin de usturoi: sa se curete 2 catei mai mari de usturoi, sa se piseze, apoi sa se puna intr-un sfert de litru de vin alb. Se lasa la macerat timp de 1saptamana. Se bea cate o lingurita dimineata, pe stomacul gol. Energizeaza si intareste sistemul imunitar.
3. Pentru circulatie
Se iau 2 morcovi, 2 catei mari de usturoi si o radacina de patrunjel. Se curata, se spala, se faramiteaza si se storc, pentru a separa sucul. Se bea sucul rezultat, in fiecare dimineata, timp de 10 zile pe luna.
4. Pentru intretinere
Se foloseste un strugure si 2 catei de usturoi. Boabele de strugure se spala si impreuna cu usturoiul curatat si pisat, se pun in mixer. Sucul rezultat se bea in cure de o luna de zile. Cei ce nu suporta gustul tare al usturoiului il pot consuma cu vin rose, mai dulce. Pentru a indeparta mirosul de usturoi, imediat dupa consumare, sa se mestece 2 crengute de patrunjel sau 2 boabe de cafea.

Comentarii