Carbunele vegetal pentru o stare buna de sanatate

Carbunele vegetal a fost folosit inca de pe vremea egiptenilor. Carbunele rezulta din calcinarea unor materii de origine vegetala precum lemne de esenta moale (plopul, salcia, teiul) care sunt apoi "activate", fiind supuse unei preparari speciale, care sa creasca puterea de absorbtie. Dotat cu o structura poroasa, carbunele vegetal absoarbe gazele si substantele toxice aflate in intestin, inainte de a fi asimilate de organism. Este un soi de burete benefic si adesea o solutie de ultim ajutor, care poate salva vieti. Iata in ce afectiuni ne ajuta:
1. Balonari si arsuri la stomac
Alimentatia prea bogata in proteine animale si prea saraca in fibre vegetale, dauneaza intestinului, provocand balonari, flatulenta si arsuri la stomac. Carbunele vegetal reechilibreaza flora intestinala si absoarbe o cantitate impresionanta de gaze (pana la de 100 de ori mai mare decat volumul sau).
Prevenit, in urma ingerarii unor alimente prea grele sau a excesului de alcool, se recomanda cate o lingurita de pulbere de carbune, de 3 ori pe zi, in timpul mesei, cu un pahar mare de apa, timp de 2 zile.
2. Gastro-enterita si diaree
Carbunele vegetal desfunda filtrul pe care il reprezinta intestinul, atragand spre el bacteriile patogene responsabile de gastro-enterite. Cand apare diareea, trebuie luata imediat o lingura de praf de carbune de 3 ori pe zi, in timpul mesei, cu un pahar mare de apa, pana la disparitia diareei.
3. Intoxicatii alimentare
Carbunele vegetal poate de asemenea sa neutralizeze substantele toxice pe care le ingeram, cum ar fi pesticidele, anumite toxine prezente in peste si fructe de mare. Efectul carbunelui se produce doar daca este luat la trei ore distanta de la declansarea indigestiei. Se administreaza o lingurita de pulbere de carbune, de 3 ori pe zi, in timpul meselor, cu un pahar mare de apa, timp de 2 zile. Daca tulburarile nu inceteaza, mergeti la medic.
4. Pentru ranile nevindecate, se presara pe deasupra pulbere de carbune, o data pe zi.
5. Otravire cu ciuperci
Se administreaza o lingura cu varf, amestecata intr-un pahar cu apa de 2-3 ori la rand.
6. Pentru albirea dintilor si improspatarea respiratiei, din cand in cand se amesteca pasta de dinti cu praf de carbune.
Recomandari:
- nu trebuie administrat in caz de ulcer gastro-intestinal sau ocluzie intestinala pentru ca incetineste tranzitul
- trebuie sa treaca 3 ore intre administrarea carbunelui si a altor medicamente, pentru a nu deveni inactiv (medicamentul trebuie luat inainte)
- se bea multa apa cand se ia carbune, altfel apare constipatia
- nu se prelungeste cura mai mult de o saptamana
- pentru a preveni inegrirea buzelor si a dintilor, se bea apa cu carbune cu ajutorul unui pai.

Comentarii

Trimiteți un comentariu