Picioare usoare ca un fulg - recomandari pentru picioarele obosite, dureroase si inflamate

De cele mai multe ori, de vina este circulatia periferica proasta agravata de cativa factori precum incaltamintea incomoda, statul ore intregi in picioare sau pe scaun, dar si greutatea corporala prea mare contribuie la senzatia de oboseala. In plus, e bine sa te asiguri ca nu suferi de vreo afectiune a rinichilor, inimii sau tiroidei, intrucat aceasta duce la retentie de apa si inflamatii. Iata ce trebuie sa faceti in acest caz:
Desi nu pare o problema de sanatate care sa merite mare importanta, circulatia deficitara se poate agrava cu timpul. Asa apar varicele sau complicatii precum tromboflebita.
1. Poarta incaltaminte comoda, ceea ce inseamna sa nu fie foarte stramta, nici prea mare, sa nu aiba tocuri incomode, sa nu te jeneze si sa nu forteze piciorul in nici un fel.
2. Redu consumul de sare pentru ca este vinovata de acumularea apei in tesuturi si poate determina, printre altele, umflarea picioarelor. Ca sa reduci edemele, nu uita sa te hidratezi, chiar daca nu simti nevoia sa bei apa.
3. Maseaza in fiecare zi, cate 10 minute, dimineata si seara, pentru a stimula circulatia si a reduce neplacerile. Foloseste creme sau geluri speciale cu efect calmant si te vei bucura si de o piele mai neteda.
4. Fa miscare, deoarece persoanele sedentare se plang mai des de senzatia de picioare grele. Daca ai o meserie care nu te lasa sa te ridici de pe scaun ori te obliga sa stai in picioare toata ziua, fa pauze in care sa te dezmortesti. Iti vor prinde bine 30 de minute de sport pe zi pentru a activa circulatia.
5. Caldura face rau picioarelor obosite, fie ca e vorba de bai fierbinti, solar sau sauna, e bine sa stai departe de ele. In schimb, fa dus cu apa mai mult rece pentru cateva minute, iar efectul va fi revigorant. Dusurile suedeze sunt potrivite nu doar pentru picioarele obosite ci pentru intreg organismul.

Comentarii