Tratament cu plante medicinale pentru foamea nervoasa si circulatia defectuoasa

Pe langa efectul lor de medicament, plantele medicinale au si puterea de a da jos kilogramele in plus, eliminand toxinele si blocand apetitul. Cauzele care pot interveni in acumularea de kilograme in plus, in afara de un metabolism defectuos sau probleme ereditare, pot fi:
- foamea nervoasa
- circulatia sanguina si limfatica defectuoasa
- retentia de lichide
- constipatia.
Iata ce putem face in cazul primelor doua probleme:
Foamea nervoasa - nervozitate, depresie, nesiguranta
La multe persoane aceste stari se manifesta prin dorinta si nevoia de a manca fara a avea nevoie si fara o explicatie. In general, aceste persoane mananca in graba, cu lacomie, facand astfel sa se absoarba mai multe calorii. Se recomanda sa se manance cu calm si degustand mancarea.
Ingrediente pentru ceai:
- 20 g musetel
- 20 g urzica moarta
- 20 g passiflora
- 20 flori de portocal
- 10 g mac rosu de camp
- 10 flori de hamei.
Din acest amestec se face o infuzie dintr-o lingurita de plante la o cana de apa clocotita. Se bea o cana dimineata si alta seara, inainte de mancare. Plantele folosite ofera senzatia de satietate si reduce senzatia de foame continua si calmeaza sistemul nervos.
Circulatia defectuoasa
Cauzele unei proaste circulatii sanguine sunt ereditare, obiceiuri defectuoase de viata (activitate fizica insuficienta, alimentatie gresita) sau sarcina. Daca circulatia venoasa, de intoarcere de la extremitati spre inima, este insuficienta, sangele ramane la nivelul gambelor si rupe peretii vaselor, in care se scurge si ii dilata. Astfel apar varicele si celulita. In partea corpului unde circulatia sanguina este incetinita, se acumuleaza reziduurile organice de apa si grasime, iar tesutul nu se mai oxigeneaza normal.
Ingrediente pentru ceai:
- 30 g papadie
- 20 g coaja de lamaie
- 10 g vulturica (Hieracium pilosella).
Se beau 2 cesti pe zi de infuzie, dupa mesele principale (o lingurita de amestec la o cana de apa clocotita). Sau se amesteca 500 ml suc de ceapa rosie amestecat cu 300 g miere de salcam si se pastreaza intr-o sticla astupata, la frigider. Se bea un paharel inaintea meselor principale timp de 1 luna. Dupa o luna de pauza apoi se repeta tratamentul. Se recomanda sa se urmeze tratamentul de o luna, primavara si toamna. Este contraindicat persoanelor cu gastrite hiperacide sau cu ulcere.

Comentarii