Coenzima Q10 pentru energie si inima vioaie

Daca aveti deja probleme cu inima inseamna ca nu aveti un stil de viata sanatos. Trebuie sa incepeti cu mersul pe jos zilnic, introducerea la fiecare masa de legume si fructe, apoi sa scoateti treptat cate un aliment nesanatos de la fiecare masa, apoi sa renuntati la vicii (de exemplu fumatul). Nu trebuie sa va asteptati la schimbari vizibile dupa prima luna, ci abia dupa 5-6 luni. Astfel ca schimbarea stilului de viata se va petrece pe parcursul unui an intreg.
Coenzima Q10 este o substanta remarcabila, cu rol in energia organismului si in functionarea inimii. Este sursa care sta la baza energiei celulare, cheia care deblocheaza metabolismul energetic la nivelul fiecarei celule. Cu cat organismul are mai multa Coenzima Q10, cu atat mai multa energie pot produce celulele.
In ce priveste inima, Coenzima Q10 are efect stabilizator asupra conductivitatii sale. De asemenea, arterele si venele au nevoie de Coenzima Q10 pentru a se relaxa, iar peretii vaselor sunt mai in siguranta cand tensiunea arteriala este mai scazuta. Fara ea, celulele cardiace nu ar produce energie. Inima bate mai incet, contractiile sale sunt mai ineficiente, isi pierde ritmul normal. Administrarea permanenta dupa 30 de ani are mari beneficii pentru sanatate.
Coenzima Q10 este prezenta in cantitati mari in carnea de vita, mai ales in inima, ficat si rinichi. De asemenea ea se mai gaseste si in alimente ca uleiul de soia, spanacul, sardinele, tonul, macroul, broccoli, ouale si alunele.

Comentarii