Fructele de padure, secretul gustos al imunitatii si tineretii

Ingrediente preferate pentru inghetate, prajituri sau dulceturi, aromatele fructe de padure consumate crude sunt neintrecute cand vine vorba de fortificarea organismului. O cura cu una sau mai multe asemenea minunatii ale naturii va ajuta sa aveti parte de o sanatate de fier. Iata care sunt proprietatile lor si in ce afectiuni sunt bune:
Mure - daca nu mergeti la munte in drumetii ca sa le culegeti din padure, se gasesc de cumparat la tarabe sau in magazine. Negrul lor intens este dovada continutului crescut de resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanti din natura, bun contra afectiunilor de tot felul. Iata secretul unei vieti lungi si lipsite de boli grele!
O cura cu mure creste elasticitatea vaselor de sange, previne depunerile de colesterol pe artere si scade nivelul trigliceridelor. Sunt indicate persoanelor cu hipercolesterolemie, hipertensiune si alte probleme cardiovasculare. E un lucru dovedit ca te protejeaza de imbatranire, amanandu-i mult si bine primele semne, intaresc imunitatea, tin departe cancerul. O cura dureaza doua saptamani, timp in care se consuma minim 200 g de fructe pe stomacul gol.
Murele sunt bune si in caz de constipatie, colita, gastrita, ulcer, ciclu menstrual abundent si neregulat, iar sucul de mure este eficient in tratarea diareii.
Nu doar delicioasele fructe, ci si frunzele murului au calitati medicinale. Odata ce s-au uscat, puteti prepara din ele un ceai contra tusei, iar folosit extern sub forma de gargara, calmeaza durerile si inflamatiile gatului. Se beau doua cani pe zi. 
Afine - aceste fructe mici si dulci sunt indicate, ca si zmeura sau murele, in curele de slabire. Fac parte din categoria alimentelor care ard calorii in loc sa le depuna, asa ca va puteti bucura de gustul lor dimineata, pe stomacul gol sau in orice moment al zilei, pentru ca va veti satura fara sa va ingrase.
Albastrul intens este dovada ca afinele sunt unele dintre cele mai puternice protectoare ale imunitatii. Ca si celelalte fructe de padure, trebuie consumate crude, altfel isi pierd mare parte din proprietati.
Pentru ca afinele regleaza glicemia, acesta reprezinta desertul perfect pentru diabetici. Chiar daca sunt dulci, ele regleaza cantitatea de insulina secretata de pancreas si va ajuta sa scadeti nivelul glicemiei. Infuzia de frunze de afin are acelasi efect (doua lingurite la 200 ml de apa).
Daca suferiti de diaree cronica, o cura cu afine proaspete stopeaza fermentatia intestinala si va scapa de dureri lombare, dureri abdominale si scaune moi. Efectul astringent si antibiotic recomanda infuzia din fructe uscate in caz de infectii intestinale, enterite.
Afinele intaresc inima si vedera, alunga infectiile urinare si protejeaza rinichii, au efect detoxifiant asupra ficatului si previn maladia Alzheimer.
Cand vine vorba de imunitate, o cura cu catina, macese, zmeura, coarne, agrise si coacaze, intrece efectele celor mai complexe suplimente alimentare. Combinatia de antioxidanti, vitamine, minerale, substante cu efecte antibiotice si antiinflamatoare, fac din aceste fructe un pretios dar al naturii.

Comentarii