Palarii de vara potrivite in functie de vestimentatie - protectie impotriva soarelui

Vara aceasta tineti aproape de voi cel mai bun aliat impotriva razelor solare, palaria, fie ca-i o fedora din paie sau de o palarie cu boruri. In timpul activitatilor de zi cu zi, pe cap, fata si gat, adesea este neglijata protectia impotriva razelor solare. Fapt ce indica si faptul  ca o treime din toate cazurile de cancer de piele apar pe fata, in jurul gatului si urechilor. Inainte de a ne achizitiona o palarie trebuie sa tinem cont de cativa factori: dimensiune, material, forma, culoare (pentru o protectie maxima, palariile de soare trebuie sa fie deschise la culoare pentru a reflecta caldura soarelui, in timp ce culorile inchise va absorbi), confort, respirabilitate, durabilitate si pret.
In scopul de a asigura o protectie solara adecvata, alegeti palarii care au o margine de minim 7,5 cm de jur imprejur. La pranz sau in mijlocul zilei, soarele este direct deasupra capului si o margine de 7,5 cm poate oferi protectie maxima pentru cap. Cand soarele este fie ascendent sau descendent, razele UV se pot strecura sub palarie si sa ajunga la fata sau gat. In aceste momente ale zilei, este important sa purtati o palarie cu margina de 9 cm. Pentru o protectie maxima, palariile cu boruri largi sunt cele mai recomandate, deoarece toate din aceasta categorie au o margine de 9 cm sau mai mare. Daca va doriti palarii doar pentru protectie impotriva razelor solare, trebuie sa tineti cont de faptul ca cele mai multe palarii de protectie nu sunt, de obicei, cele mai elegante. 
Iata cateva tipuri de palarii pe care sa le asortati cu tinuta si care va ofera in acelasi timp protectie in functie de momentul zilei:
1. Palaria cu boruri largi face pereche buna cu o tunica din matase imprimata sau cu o rochie maxi.

2. Daca noul stil sport va caracterizeaza, incercati o sapca masculina purtata alaturi de un tricou colorat si pantaloni scurti din denim.

3. In oras aveti nevoie de o palarie micuta, care sa mearga cu rochiile voastre retro si feminine.

4. Daca preferati un stil mai masculin, dar va plac culorile, optati pentru o fedora cu banda colorata sau chiar cu boruri imprimate.








Comentarii