Dieta "mare mic dejun" - plan de alimentatie

Dupa cum stim, metabolismul este influentat de ritmul biologic intern al corpului, pe o durata de 24 de ore. Deci, orele din zi la care mancam si cat mancam pot avea un impact important asupra modului in care organismul proceseaza alimentele. Medicul endocrinolog Daniela Jakubowics a dezvoltat un plan de alimentatie prin care puteti slabi daca repartizati caloriile in felul urmator: 600 - 850 la micul dejun, 350 - 400 la masa de pranz, 150 - 200 la cina. Dieta porneste de la premisa ca nu conteaza ce si cat mananci, ci cand mananci, iar cei care sunt supraponderali adesea au mese descincronizate cu nevoile corpului lor: prea putine calorii dimineata devreme si prea multe seara.
Micul dejun ar trebui sa fie bogat in proteine, de exemplu 2 cani de lapte, iaurt, chefir, sana sau lapte de soia, la care se adauga omleta de albusuri sau sunca presata slaba, ori piept de pui. Proteinele consumate dimineata ofera energie, construiesc masa musculara, cresc vigilenta si ajuta la mentinerea nivelului zaharului in sange constant timp de mai multe ore. De asemenea este obligatorie o cantitate moderata de carbohidrati si grasimi, precum si un desert dulce. Chiar si o bucata de ciocolata, o placinta cu mere sau o prajitura satisfac pofta de dulce si pastreaza ridicat nivelul de serotonina pe parcursul zilei.
Toate aceste alimente ar trebui sa fie consumate inainte de ora 10 dimineata. Masa de pranz ar trebui luata intre orele 14 si 15, chiar daca nu va e foame, si sa se limiteze la legume, alimente bogate in proteine si fructe, fara dulciuri sau carbohidrati. Cina insa este minimala, doar elgume, dar puteti adauga o cantitate mica de fructe sau alimente cu proteine slabe. Puteti bea ceai, cafea fara zahar in orice moment al zilei. 
Urmati acest plan si kilogramele in plus se vor topi si veti ramane la greutatea dorita. Veti fi feriti de poftele de dulce de dupa-amiaza si seara si nu veti fi tentati sa abandonati dieta.

Comentarii