Sulfina si remediile sale miraculoase

Planta modesta, nebagata in seama, prezenta in locurile nespectaculoase ale naturii, prin santuri, pe maidane si margini de drum, Sulfina numita popular Molotru sau Iarba de piatra, ascunde in tulpina si florile ei urii, cu miros dulceag, de vanilie, o intreaga uzina de sanatate (trebuie sa incercati neaparat si mierea de Sulfina). Astazi, faima ei s-a schimbat. In urma unor cercetari de laborator s-a dovedit ca Sulfina are puteri de-a dreptul miraculoase in vindecarea insuficientei venoase, a reumatismului, precum si a bolilor de ficat. Dar lista puterilor sale este cu mult mai mare, experienta populara avand in privinta aceasta, un cuvant greu de spus. 
Florile contin ulei volatil, cumarina, alantoina, taninuri si saruri minerale.
Iata cateva din afectiunile pe care le trateaza:

Insuficienta venoasa, edeme - sulfina usureaza picioarele grele, gleznele umflate, crampele nocturne, reduce fragilitatea capilara si dezumfla hemoroizii, amana instalarea varicelor.
Remediu: infuzie din 2 lingurite de flori uscate, oparite cu 250 ml apa. Se lasa acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se bea o cana pe zi, timp de 3 saptamani, dupa care se ia o pauza de 7 zile.
Dezumflarea bratului dupa un tratament anti-cancer
Limfedemul este un edem care apare, uneori, dupa scoaterea ganglionilor axilei, in timpul tratamentului cancerului de san. Stimuland drenajul lichidului limfatic, sulfina provoaca reducerea umflaturii.
Remediu: suc obtinut cu storcatorul de fructe, fin 5 linguri cu flori si frunze de Sulfina proaspata. se beau de 2-3 ori pe zi cu 30 de minute inainte de masa, 1-2 linguri de suc puse intr-un pahar de apa.
Insomnie
Remediu: se bea o cana de infuzie de Sulfina, seara inainte de culcare. Ajuta si sistemul nervos al copiilor, pe care ii ajuta sa nu se mai trezeasca noaptea. Micutilor li se administreaza 1 lingurita de infuzie pe kilogram corp.
Afectiuni hepatice si urinare - uleiurile volatile continute in planta, precum si curcumina, se asociaza cu succes tratamentelor medicale in hepatite cronice, ciroza, afectiuni ale rinichilor si ale cailor urinare, inclusiv uretrita.
Remedii:
- 3-4 lingurite de flori sau flori si tulpini de Sulfina uscata se piseaza bine, intr-un mojar de lemn sau de piatra, pana cand se obtine o pasta, peste ea se toarna o cana de apa rece si se lasa la macerat 2-3 ore, apoi se strecoara si se bea cate jumatate de pahar cu jumatate de ora inainte de masa
- 1 lingurita cu pulbere de flori uscate se tine 3 minute sub limba, apoi se inghite cu apa.
Conjunctivite - Sulfina este un bun antiseptic
Infuzia obtinuta din ea vindeca inflamatiile oftalmologice. Se aplica comprese de 2-3 ori pe zi.
Gingivite, abcese dentare
Se face gargara cu infuzie concentrata din 4 lingurite de Sulfina, peste care se toarna 200 ml apa clocotita. se lasa la infuzat 15 minute. Remediul este bun si pentru vindecarea laringitei si traheitei.
Ulceratii ale pielii
Remediu: se prepara o infuzie din 2 lingurite de planta uscata si maruntita, peste care se toarna 200 ml apa clocotita. Se lasa sa stea 15 minute, apoi se strecoara si se spala locul afectat cu un disc demachiant sau tampon de vata.
Dureri reumatice
Remediu: se prepara o infuzie concentrata din 2 linguri de planta uscata, peste care se toarna 250 ml apa clocotita. Se lasa acoperit timp de 15 minute apoi se strecoara si se aplica comprese calde pe locurile dureroase.
Boli de piele, rani, furuncule, reumatism
Alifie de Sulfina: se topeste 2 linguri ceara de albine in 2 linguri ulei de floarea-soarelui, pe baie de aburi, apoi se adauga o lingura de flori uscate de Sulfina si una de Sanziene, transformate in pulbere (se macina in rasnita de cafea). Se amesteca pana se omogenizeaza bine, apoi se iau de pe foc si se lasa la racit. Se ung zonele afectate, dupa ce inainte au fost spalate cu infuzie de Sulfina.

Comentarii