Remedii care va scapa de gastrita



Dureri ascutite, foame la scurt timp dupa ce ati mancat, balonari aparent inexplicabile...netratata la timp, gastrita se transforma in ulcer, o afectiune severa care perforeaza stomacul. Mesele neregulate, abuzul de emdicamente si excesul de cofeina sau tutun sunt cativa dintre factorii de stres ai stomacului si au ca efect imediat sau progresiv gastrita acuta ori cronica. Endoscopia, radiografia si biopsia sunt procedee de diagnosticare complicate si neplacute. Pentru a le evita, exista o solutie simpla si la indemana: tratamentul naturist.

Papadia ajuta la alcalinizarea aciditatii stomacului si are efect optim in combinatie cu alte plante medicinale, ca roinita, valeriana, menta si coada-soricelului.
Galbenelele sunt excelente cicatrizante, atenueaza crampele abdominale din gastrita si diferite tipuri de ulcer, dar si in inflamatiile de colon. Se bea sub forma de ceai, de 3 ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.
Gustul dulce al sucului de morcovi face minuni contra durerilor de stomac. Puteti sa-l combinati cu orice alt suc de legume ori sa consumati morcovul fiert, indiferent ca e vorba de radacina sau de frunze.
Rozmarinul este recunoscut pentru activarea si imbunatatirea functiilor digestive, precum si ca antispastic in crampele stomacale. Ceaiul de rozmarin se serveste cu miere de albine de 3 ori pe zi, inainte de masa.
Extractul de coada-calului scade aciditatea gastrica, are proprietati remineralizante, diuretice, antiinflamatoare, antiseptice si antimicrobiene.  Se consuma cate o cana de ceai dupa fiecare masa.
Menta calmeaza senzatiile de greata si arsurile stomacale cauzate de gastrita. La aceste proprietati se adauga gustul placut si racoritor. Se pune cateva frunze de menta intr-un pahar cu limonada facuta in casa sau preparati o infuzie din frunze de planta uscata. Se bea de cate ori e nevoie.
Urzica este eficienta in drenarea si fortificarea stomacului, neutralizeaza acidul gastric si protejeaza mucoasa stomacala de substantele nocive. Se recomanda 2-3 cani cu jumatate de ora inainte de mese.
Sfat: Pentru a calma rapid durerile de stomac, consumati o felie de lamaie cruda, fara coaja, cu tot cu coaja.

Comentarii