Detoxifierea ficatului cu plante medicinale



Atunci cand ficatul este curat, se simte o imbunatatire a starii de spirit, dispare iritabilitatea, apare un flux de energie pozitiva si dorinta de a actiona de a actiona, de a trai viata la maximum, un efect important care duce la intinerirea intregului organism. Stramosii nostri s-au bazat pe puterea de vindecare a naturii, folosind pentru imbunatatirea sanatatii plante medicinale. Cele mai bune plante pentru stimularea producerii secretiei biliare si curatarea ficatului sunt: siminocul, papadia, pelinul, matasea de porumb, rostopasca, menta, macesul, coada-soricelului, cicoarea, urzica, patlagina, brebenelul. Pentru ca procesul de curatare sa fie complet, trebuie sa combinam aceste plante, deoarece fiecare actioneaza asupra partilor diferite ale ficatului.
Curele dureaza o luna de zile si se repeta de cel putin doua ori pe an, la trecerea dintre anotimpuri. Iata doua retete:
1. Din lista propusa mai sus, alegeti dupa bunul plac 3-4 plante. Luati din fiecare cate 2-3 linguri, amestecati-le si pastrati-le intr-un borcan cu filet sau intr-o punga de hartie. Seara, inainte de culcare, puneti in termos 2 linguri de amestec, turnati apoi 500 ml de apa clocotita, inchideti termosul si lasati infuzia pana dimineata. Aceasta e doza necesara pentru o zi de tratament. Dimineata, se bea jumatate din infuzia obtinuta (250 ml), seara, inainte de culcare se bea infuzia ramasa si se prepara infuzia pentru a doua zi. Daca apare o diaree puternica, micsorati doza de plante. Dar daca aveti constipatie, mariti doza pana la 3 linguri de amestec. Infuzia are un gust amar, de aceea puteti s-o indulciti cu miere de albine, dar in niciun caz cu zahar.
2. Se face un amestec din proportii egale de sunatoare, siminoc, muguri de mesteacan, matase de porumb si musetel. Infuzia se prepara seara, dintr-o lingura plina de amestec si 500 ml apa clocotita. Se infuzeaza 30 de minute si se strecoara. Un pahar de infuzie se bea inainte de culcare, pe stomacul gol, amestecat cu o lingurita de miere de albine. Dimineata se incalzeste infuzia ramasa si se bea cu 30 de minute inainte de masa.
Retele propuse curata ficatul de depuneri formate din grasimi si calciu, maresc forta de munca, ne scapa de dureri de cap, de vajait in urechi, slabiciune, epuizare.

Comentarii