Dieta portocalie pentru o piele frumoasa si o silueta subtire



Frumos colorate si cu gust imbietor, alimentele portocalii sunt sanatoase si prietene cu silueta. Fructele si legumele portocalii au in comun betacarotenul ascuns in pigmentul vesel. Acest antioxidant puternic, transformat de organism in provitamina A, este folositor pielii, pe care o scapa de impuritati si o netezeste. O dieta portocalie elimina colesterolul rau, tine departe bolile de inima, imbunatateste vederea, intareste imunitatea, protejeaza sistemul nervos, stimuleaza digestia si chiar va fereste de cancer. 
Morcovul are efect remineralizant, antianemic, diuertic, depurativ si este un bun cicatrizant gastric, util daca suferiti de ulcer, are efect detoxifiant si de regenerare a celulelor ficatului. De cele mai multe vitamine si minerale aveti parte consumandu-l sub forma de suc proaspat, fara a le inlatura coaja bogata in nutrienti. Insa pregatit la cuptor sau putin fiert, apoi pasat si amestecat cu putin ulei de masline, este mult mai usor de asimilat de organism.
Pulpa dovleacului are un efect usor laxativ si este utila contra retentiei de apa. Aceste doua calitati fac bostanul bun pentru a da jos kilogramele in plus. Printre altele, are vitamina E, buna pentru femei, intrucat previne ridurile si sustine sanatatea organelor reproducatoare. Consumat seara, are efect linistitor si va ajuta sa dormiti bine. Doar 100 ml de suc din dovleac proaspat consumat dimineata, pe stomacul gol, timp de mai multe zile, da un impuls tranzitului intestinal lenes.
Toata lumea stie ca citricele sunt bogate in vitamina C, iar un singur pahar cu suc de portocale acopera necesarul zilnic. Mancand frecvent portocale, scadeti riscul de raceala, preveniti infectiile urinare, pietrele la rinichi si ajutati la scaderea tensiunii arteriale si febra.
Cartofii dulci nu prea seamana la gust cu cartofii romanesti ci seamana mai degraba la gust cu dovleacul. Cartofii dulci sunt satiosi, au un indice glicemic mai mic decat fratii lor albi sau rosii su abunda in vitaminele A si C.
S-a dus vremea celor proaspete si zemoase, dar caise uscate gasiti tot timpul anului. Au un continut mare de potasiu, bun pentru inima dar si magneziu, fier si alte minerale si vitamine folositoare organismului.
Inghetatele sau sucul cu gust de mango ne sunt mai cunoscute decat fructul. Nu costa foarte mult, are un gust deosebit si multe beneficii asupra sanatatii. Contine fibre, vitamina C, fier, fiind util femeilor care sufera de anemie din cauza unui ciclu menstrual abundent. Este un bun digestiv si calmeaza aciditatea gastrica. Alegeti fructe bine coapte, care sunt cele mai gustoase si putin atoase.
O felie de somon la gratar este cel putin la fel de satioasa precum carnea de pui sau vita si totodata mult mai sanatoasa. Acest peste este bogat in omega 3, in proteine si foarte hranitor.
Iata o varianta de meniu pentru 2 saptamani:
Mic dejun: un fresh de portocale sau de morcov + salata de legume cu un ou fiert si o felie de paine prajita.
Gustare: 5-6 caise uscate.
Pranz: o felie de somon la gratar cu 100 g cartof dulce copt.
Gustare: jumatate de fruct de mango sau o portocala mica.
Cina: o salata din 3 morcovi cruzi, o lingurita de miere, 2 lingurite cu seminte de in macinate sau cateva felii de dovleac copt sau supa de pui cu morcovi.

Comentarii